Οι Βelharra και η Πιπιλή

Ακρως απολαυστικός ήταν ο διάλογος του πρωθυπουργού με βουλευτές της Ν.Δ. μέσα στην Ολομέλεια, όπως πληροφορείται η στήλη. Κάθισε αρχικά στη μεσαία πτέρυγα της πλειοψηφίας ανάμεσα σε γυναίκες βουλευτές και μετά επισκέφθηκε και τη διπλανή

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακρως απολαυστικός ήταν ο διάλογος του πρωθυπουργού με βουλευτές της Ν.Δ. μέσα στην Ολομέλεια, όπως πληροφορείται η στήλη. Κάθισε αρχικά στη μεσαία πτέρυγα της πλειοψηφίας ανάμεσα σε γυναίκες βουλευτές και μετά επισκέφθηκε και τη διπλανή. «Πρόεδρε, ο Τάσος Χατζηβασιλείου και ο Διονύσης Χατζηδάκης με αποκαλούν “φρεγάτα Belharra”», είπε η Φωτεινή Πιπιλή στον πρωθυπουργό, «καρφώνοντας» τους δύο συναδέλφους της που με πολλή δόση χιούμορ σχολιάζουν το γεγονός ότι είναι πάντα καλοντυμένη. «Φωτεινή, να ξέρεις ότι οι Belharra φοράνε τα καλύτερα βλήματα», της απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης γελώντας.

Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και η Ευαγγελία Λιακούλη θα βρεθούν σύντομα στη διάσκεψη των προέδρων για να συζητήσουν πιθανή πρόταση της κυβέρνησης η Εύη Χριστοφιλοπούλου να αναλάβει επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Ο ένας από τους λόγους που οι δύο βουλευτές δεν αναμένεται να συναινέσουν είναι γιατί στη Χαριλάου Τρικούπη παρακολουθούν μια προσπάθεια στελεχικής «αφαίμαξης» του ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Δ. Ανάμεσα στις δύο πλευρές το κλίμα είναι παγωμένο. Κομματικές πηγές υποστηρίζουν πως στην επικοινωνία που είχε ο Ν. Ανδρουλάκης στα τέλη Ιουνίου με την πρώην υπουργό δεν δόθηκε το πράσινο φως για την υποψηφιότητά της, αφού πρέπει να προηγηθεί διαβούλευση με την Κ.Ο. Από την πλευρά της κ. Χριστοφιλοπούλου διευκρινίζεται πως ο κ. Ανδρουλάκης ήταν κατ’ αρχάς θετικός παρά κάποιες ενστάσεις «επικοινωνιακού χαρακτήρα» που εξέφρασε. Ακολούθησε, όπως μου μετέφεραν, η αποστολή 6-7 sms στο κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ χωρίς να υπάρξει κάποια απάντηση. Με την Εύη Χριστοφιλοπούλου να εμφανίζεται πικραμένη από το κόμμα της.

Στην Κύθνο

Στην Κύθνο βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας ο Χρ. Σταϊκούρας, ο Αδ. Γεωργιάδης, η Σ. Ζαχαράκη και ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δ. Πολίτης, για την παράδοση του ξενοδοχείου «Ξενία» στον Ισραηλινό επενδυτή Avraham Ravid. Το ιστορικό ξενοδοχείο παραμένει αναξιοποίητο για περισσότερα από 20 χρόνια και το ίδιο ισχύει και για τις δύο ιαματικές πηγές που βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Πλέον περνάει στα χέρια του Ισραηλινού επενδυτή, έπειτα από τον διαγωνισμό που έφερε εις πέρας επιτυχημένα το ΤΑΙΠΕΔ. Ο κ. Ravid, που έχει αλυσίδα σούπερ μάρκετ στο Ισραήλ, απέκτησε το δικαίωμα εκμετάλλευσης των εγκαταστάσεων για 99 έτη και έχει ήδη εκπονήσει σχέδια για τη δημιουργία μιας πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας που θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν του νησιού. Στην εκδήλωση ο υπουργός Ανάπτυξης θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια, όταν παραθέριζε στο «Ξενία Κύθνου». Οπως είπε, η μητέρα του εργαζόταν στον ΕΟΤ και είχαν κάνει διακοπές οικογενειακώς δύο φορές στο εν λόγω ξενοδοχείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT