Η Κουμουνδούρου επιμένει «προεκλογικά»

Η Κουμουνδούρου επιμένει «προεκλογικά»

Με επιφύλαξη υποδέχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ τη νέα αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιφύλαξη υποδέχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ τη νέα αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Στην Κουμουνδούρου εξακολουθούν να εκτιμούν ότι το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού είναι αυτό που πρωτίστως επιδιώκει να εξασφαλίσει ο πρωθυπουργός και ως εκ τούτου θεωρούν ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. Προς ενίσχυση της εκτίμησης αυτής, παραπέμπουν στην κινητικότητα του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος συνεχίζει τις περιοδείες, όσο και υπουργών και βουλευτών.

Ετσι, στον σχεδιασμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να διατηρηθούν οι υψηλοί τόνοι απέναντι στην ασκούμενη πολιτική, να μη δοθεί μήνυμα χαλάρωσης ούτε καν το παραδοσιακά υποτονικό πολιτικά πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Το ζήτημα των πυρκαγιών βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα και δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τις περιοχές που κάηκαν στην Πεντέλη, ενώ ταυτόχρονα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν όλες τις περιοχές που τις προηγούμενες ημέρες επλήγησαν από πυρκαγιές ή συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την πύρινη λαίλαπα. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση για αστοχίες στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και για αδυναμία έγκαιρης παρέμβασης και αποτροπής μεγάλων καταστροφών. Η χρονική συγκυρία, ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες, της επετείου από την τραγωδία στο Μάτι, δυσκολεύει την ανάδειξη του ζητήματος των πυρκαγιών στην αιχμή της αντιπολιτευτικής στρατηγικής.

Συνεχίζεται η στρατηγική των υψηλών τόνων από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – Ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα των πυρκαγιών.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος επιτέθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, για τον οποίο είπε ότι «ξεπέρασε κάθε όριο χυδαίας παραπληροφόρησης» αναφορικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πεντέλη.

Εντύπωση προκάλεσε χθες η κριτική που ασκήθηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την ομιλία της στην εκδήλωση για την επέτειο της Δημοκρατίας και ειδικότερα για τις αναφορές της στην απονομή δικαιοσύνης και στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, που ερμηνεύθηκαν ως έμμεση αναφορά στην υπόθεση Λιγνάδη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης σε δήλωσή του ανέφερε ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας «δεν μίλησε ως θεσμός που επιχειρεί να ενοποιήσει και να εκπροσωπήσει το σύνολο του λαού, αλλά μάλλον ως η συνταξιούχος δικαστικός, που επέλεξε εμμέσως να ταχθεί υπέρ της αποφυλάκισης Λιγνάδη». Και συμπλήρωσε ότι «η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσδίδει και πάλι στον ρόλο της ιδεολογική χροιά που διχάζει τον λαό και δεν υπηρετεί τη Δημοκρατία». Οι δηλώσεις του κ. Φίλη έγιναν εν αναμονή της απόφασης για την αίτηση αποφυλάκισης του Γιάννη Μιχαηλίδη από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας.

Επίθεση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξαπέλυσε και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος σχολίασε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Κρίμα και χαράμι σου η ψήφος που σου δώσαμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT