Τελευταίες «πινελιές» στο πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ

Τελευταίες «πινελιές» στο πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ

Οι αρχές του φθινοπώρου είναι το νέο ορόσημο για την παρουσίαση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, η οποία βάσει του αρχικού σχεδιασμού προοριζόταν για τα τέλη Ιουλίου

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αρχές του φθινοπώρου είναι το νέο ορόσημο για την παρουσίαση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, η οποία βάσει του αρχικού σχεδιασμού προοριζόταν για τα τέλη Ιουλίου. Η αποκλιμάκωση του εκλογικού συναγερμού δίνει στη Χαρ. Τρικούπη τη δυνατότητα να επεξεργαστεί περαιτέρω τις τελευταίες «πινελιές» του προγραμματικού της πλαισίου, έτσι ώστε να παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο, μια περίοδο με σαφώς πιο «πυκνό» πολιτικό χρόνο, λόγω και της –προεκλογικής φέτος– ΔΕΘ.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι η παράταξη εισέρχεται σε περίοδο θερινής ραστώνης, κάτι που άλλωστε ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ξεκαθαρίσει εδώ και πολύ καιρό προς τα στελέχη και τους βουλευτές. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, προς τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να περιοδεύσει στην Κρήτη, μια περιφέρεια-κλειδί στην οποία ποντάρει πολλά.

Τον Σεπτέμβριο η παρουσίαση των προτάσεων –Εγρήγορση στη Χαριλάου Τρικούπη για την εικόνα στασιμότητας ή κάμψης που παρατηρείται στις τελευταίες μετρήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, περιθώρια για εφησυχασμό δεν αφήνει και η εικόνα που διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα στις δημοσκοπήσεις. Η εικόνα στασιμότητας ή κάμψης που παρατηρείται στις τελευταίες μετρήσεις δεν προκαλεί μεν… πανικό, αλλά δεν περνάει και απαρατήρητη από τον ηγετικό πυρήνα, δεδομένου ότι έρχεται στα πρώτα μέτρα της προεκλογικής περιόδου, αλλά και έπειτα από μια περίοδο «δημοσκοπικής άνοιξης».

Στη Χαρ. Τρικούπη, πάντως, εκτιμούν ότι παρά τις ενδείξεις πτώσης, το έδαφος του 12%, στο οποίο κινείται εσχάτως η παράταξη, αποτελεί τη «βάση για περαιτέρω άνοδο, αλλά και ένα ποσοστό που κατατάσσει το ΠΑΣΟΚ στην όχθη των κερδισμένων». «Η Ν.Δ. από το 39% των εκλογών, είναι σήμερα στο 33% και ο ΣΥΡΙΖΑ από το 32% στο 23%. Μόνο το ΠΑΣΟΚ αύξησε το ποσοστό του και από το 8% πήγε στο 12,3%. Αρα ο μόνος κερδισμένος είναι το ΠΑΣΟΚ», υποστήριξε χθες (ΣΚΑΪ) ο βουλευτής της παράταξης και εκ των στενότερων συνεργατών του Ν. Ανδρουλάκη, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ο ίδιος, μιλώντας για τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, τάχθηκε υπέρ ενός εθνικού σχεδίου, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι τα κόμματα θα πρέπει να «συνεννοούνται για τα μεγάλα εθνικά θέματα».

Στο ίδιο μέτωπο, βέβαια, είχε προηγηθεί η ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση της Ν.Δ. για τη δήλωση του γραμματέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Αποστολόπουλου, στην οποία ο τελευταίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η κυβερνώσα παράταξη «κατέκαψε Πάρνηθα, Πεντέλη, Εύβοια και Γεράνεια». Ακολούθησε διευκρινιστική τοποθέτηση, ωστόσο η εικόνα που εκπέμφθηκε προκάλεσε δυσφορία στην ηγετική ομάδα της Χαρ. Τρικούπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT