Τον Σεπτέμβριο η συνέχεια στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Τον Σεπτέμβριο η συνέχεια στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Για τις 28 Σεπτεμβρίου διεκόπη η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, όπως αποφάσισε χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Το δικαστήριο δεν έκανε χθες δεκτό το αίτημα του αρχηγού της οργάνωσης, Νίκου Μιχαλολιάκου, για αναβολή της δίκης μέχρι να βελτιωθεί η υγεία του

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις 28 Σεπτεμβρίου διεκόπη η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, όπως αποφάσισε χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Το δικαστήριο δεν έκανε χθες δεκτό το αίτημα του αρχηγού της οργάνωσης, Νίκου Μιχαλολιάκου, για αναβολή της δίκης μέχρι να βελτιωθεί η υγεία του. Απορριπτική ήταν η εισαγγελική πρόταση. Η υπεράσπιση Μιχαλολιάκου προσκόμισε ιατρικές γνωματεύσεις και οι συνήγοροί του ανέφεραν ότι ο πελάτης τους αντιμετωπίζει ζητήματα αντιληπτικής ικανότητας μετά την πολυήμερη νοσηλεία του σε ΜΕΘ λόγω κορωνοϊού. Σύμφωνα με ιατρική βεβαίωση που προσκομίστηκε, ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής νοσηλεύεται με σύνδρομο post COVID-19 και βρίσκεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και αυτοεξυπηρέτησης. Γίνεται αναφορά, επίσης, σε έκπτωση αντανακλαστικών για ικανοποιητική επικοινωνία.

Κατά της αναβολής της δίκης τάχθηκε ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος έλαβε τον λόγο και είπε στο δικαστήριο ότι επιθυμεί την πρόοδο της δίκης ώστε να αποδείξει την αδικία που έγινε εις βάρος του. «Σέβομαι τη θέση του κ. Μιχαλολιάκου, αλλά βρίσκομαι στη φυλακή τρία χρόνια για ποινή που θεωρώ άδικη», ανέφερε.

Ενταση επικράτησε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έπειτα από λεκτική επίθεση του Γιάννη Λαγού – Αποχώρησε η έδρα.

Οι συνήγοροι άλλων κατηγορουμένων έθεσαν ζήτημα αποχής τους από τη δίκη, με βάση απόφαση της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων, που ορίζει να απέχουν οι δικηγόροι μετά τρεις διακοπές πριν από την έναρξη της δίκης.

Η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα αναβολής, το οποίο, όπως είπε, ασκείται καταχρηστικώς από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, καθώς, όπως πρόσθεσε, «δύναται να προσέρχεται στο δικαστήριο με αναπηρικό αμαξίδιο όπως κάθε κατηγορούμενος με κινητικά προβλήματα».

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας σημειώθηκε ένταση όταν, έπειτα από λεκτική επίθεση από τον Γιάννη Λαγό, η έδρα αποχώρησε. Υποστηρικτές του άρχισαν να χειροκροτούν, με τον ίδιο να φωνάζει: «Θα το ξεφτιλίσουμε το δικαστήριό σας. Λαμόγια». Η εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση της Μάγδας Φύσσα και άλλων πολιτών, που φώναξαν προς τους κρατουμένους: «Στα λαγούμια σας. Στις τρύπες σας. Τελειώσατε», με υποστηρικτές του Λαγού να απαντούν: «Τώρα ξεκινάμε. Ψόφο, γουρούνια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή