Θεωρείο: Η Μπέρμποκ στον Πειραιά

Θεωρείο: Η Μπέρμποκ στον Πειραιά

Στον Πειραιά θα βρεθεί σήμερα Πέμπτη η Αναλένα Μπέρμποκ, πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψής της στην Ελλάδα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Πειραιά θα βρεθεί σήμερα Πέμπτη η Αναλένα Μπέρμποκ, πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψής της στην Ελλάδα. Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του Frontex, σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες της στήλης είχε μία ξεχωριστή «απαίτηση», η οποία προκάλεσε μεγάλη ενόχληση στο ελληνικό Λιμενικό. Συγκεκριμένα, η Γερμανίδα ζήτησε να μην έχει καμία συνάντηση αλλά και καμία «επαφή», όπως π.χ. φωτογραφίες ή χειραψίες, με την ηγεσία του Λιμενικού και ζήτησε «αυστηρά» επαφή μόνο με αυτή του Frontex. Προφανώς και η απαίτηση της Γερμανίδας έρχεται σε συνέχεια του κλίματος που έχει δημιουργηθεί σε κύκλους του εξωτερικού για το Λιμενικό.

Οριστική ρήξη μεταξύ Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ

Οι όποιες πιθανότητες να υπάρξει συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές εξανεμίστηκαν μετά την τελευταία μήνυση του Νίκου Ανδρουλάκη για απόπειρα παγίδευσης του κινητού του. Η καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που είχε έντονο προσωπικό χαρακτήρα, τον απομακρύνει περαιτέρω από την κυβέρνηση και κάνει την όποια πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας ακόμα πιο δύσκολη. Στο ίδιο πλαίσιο, η Χαρ. Τρικούπη «δεν υπάρχει περίπτωση», όπως το έθεσε πηγή της στήλης, να στηρίξει τη διαφαινόμενη επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπο της Εύης Χριστοφιλοπούλου για τη θέση της επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ο Μολυβιάτης στο ΥΠΕΞ

«Ενας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της χθεσινής επίσκεψης Μολυβιάτη στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο πολύπειρος διπλωμάτης και τρεις φορές ΥΠΕΞ της Ελλάδας βρέθηκε ξανά έπειτα από χρόνια στα παλιά του λημέρια, με αφορμή την τελετή παράδοσης του αρχειακού υλικού του Δημήτριου Μπίτσιου, υπουργού Εξωτερικών κατά την περίοδο 1974-1977, από τον γιο του, Κωνσταντίνο Μπίτσιο. Ο στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή είχε ολιγόλεπτο τετ α τετ με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια αλλά και τον αν. υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και συζήτησαν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις τελευταίες εξελίξεις. Από την πλευρά του, ο Κ. Μπίτσιος δώρισε στον ΥΠΕΞ δύο βιβλία που έχει συγγράψει ο πατέρας του, επαινώντας τον για τη σοβαρότητα στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων κατά την υπουργική θητεία του. Το ένα από αυτά, όπως σχολίασε ο ίδιος ο Ν. Δένδιας, έχει τίτλο με… νόημα και για όσα συμβαίνουν σήμερα, «Στο όριο των καιρών», με το δεύτερο βιβλίο να είναι το «Φύλλα από ένα ημερολόγιο».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT