Θεωρείο: Η αγωνία με τους Σαουδάραβες

Θεωρείο: Η αγωνία με τους Σαουδάραβες

Αν και τα πάντα ήταν προετοιμασμένα μέχρι κεραίας, στην Αθήνα υπήρχε αγωνία μέχρι τελευταία στιγμή για την επίσκεψη του Σαουδάραβα διαδόχου του θρόνου

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και τα πάντα ήταν προετοιμασμένα μέχρι κεραίας, στην Αθήνα υπήρχε αγωνία μέχρι τελευταία στιγμή για την επίσκεψη του Σαουδάραβα διαδόχου του θρόνου. Ο λόγος είναι πως οι Σαουδάραβες έχουν δείξει πως ακόμη και τελευταία στιγμή μπορούν να τροποποιήσουν το πρόγραμμά τους και να ακυρώσουν μία επίσκεψη ή ακόμη και μία συμφωνία εάν κάτι δεν τους αρέσει. Ως εκ τούτου, στην Αθήνα ήταν όλοι σε αναμμένα κάρβουνα για να πάνε όλα όπως είχαν σχεδιαστεί. Οπερ και εγένετο.

Το μήνυμα εστάλη

Στα κλου της επίσκεψης ήταν το γεγονός πως πάνω από 100 Ελληνες επιχειρηματίες έδωσαν το «παρών» στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, σε μία υψηλού επιπέδου επιχειρηματική συνάντηση με την οποία επισφραγίστηκε το σημαντικό ταξίδι του διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα. Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε έντονη ανησυχία και με τη συγκεκριμένη συνάντηση εργασίας, καθώς αρκετοί φοβούνταν πως πολλοί επιχειρηματίες δεν θα δώσουν το «παρών», αφού βρίσκονται σε… διακοπές. Το μήνυμα που εστάλη από τον ΣΕΒ ήταν καθησυχαστικό, μιας και οι επιχειρηματίες αυτού του επιπέδου γνωρίζουν πως οι διακοπές μπορούσαν να περιμένουν για λίγα 24ωρα.

Η ενόχληση Ανδρουλάκη

Ιδιαίτερα ενοχλημένος μου λένε πως είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τα τελευταία γεγονότα και την απόπειρα παραβίασης που επιχειρήθηκε στο κινητό του. Η ενόχληση έγκειται στο γεγονός πως, αφενός, τα ΜΜΕ «χαμήλωσαν» μια είδηση που έγινε θέμα στους Νew Υork Τimes και στο Politicο, αφετέρου, δέχτηκε, όπως έλεγε, πολύ μεγαλύτερο κύμα συμπαράστασης «απ’ έξω», εννοώντας την Ευρωβουλή και όχι «από μέσα».

Η Ευρωβουλή

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έλεγε στην Κρήτη, όπου βρίσκεται, πόσο ορθή ήταν η απόφαση να μην παραιτηθεί από την Ευρωβουλή, καθώς τότε δεν θα είχε μάθει τίποτα και δεν θα είχε ουδεμία κάλυψη στην προσπάθεια που κάνει σήμερα για να μάθει ποιος και γιατί χρησιμοποίησε αυτή την πρακτική για να παγιδεύσει το κινητό του.

Πλάτη

Εργα ύψους πάνω από 2 δισ. ευρώ γίνονται από την κυβέρνηση της Ν.Δ. στη Δυτική Ελλάδα, αναβαθμίζοντας Ηλεία, Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία. Και επειδή η περιοχή παραδοσιακά δεν είναι ο ορισμός της «γαλάζιας», στο Μαξίμου περιμένουν τα έργα αυτά να επικοινωνηθούν καλά και από τον «γαλάζιο» περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT