Πρέσινγκ ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση

Πρέσινγκ ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση

Κλιμακώνει την πίεση προς την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την υπόθεση της καταγγελίας του Νίκου Ανδρουλάκη για παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου από το λογισμικό Predator

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμακώνει την πίεση προς την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την υπόθεση της καταγγελίας του Νίκου Ανδρουλάκη για παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου από το λογισμικό Predator. To ζήτημα, κατόπιν πρωτοβουλίας και του πρωθυπουργού, μεταφέρεται σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως είχε ζητήσει από προχθές σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χαριλάου Τρικούπη, η οποία, σε πολιτικό επίπεδο, εξακολουθεί να θέτει όλο και πιο εμφατικά συγκεκριμένα ερωτήματα προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η γενικότερη στάση της κυβερνώσας παράταξης στοχεύει στο να υποβαθμίσει το ζήτημα, αλλά και να το εντάξει σε ένα πλαίσιο αντιπολιτευτικό, τηρώντας αποστάσεις δηλαδή από την ουσία της υπόθεσης, την οποία η Χαρ. Τρικούπη έχει χαρακτηρίσει «μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα». Σε αυτή την κατεύθυνση, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αποδεχθεί τη σύγκληση της επιτροπής, αφού το θέμα προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις».

Συμπλήρωσε, παράλληλα, ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα έπρεπε να είναι παρών στην ολομέλεια για να απαντήσει, αφού η ΕΥΠ υπάγεται στη δικαιοδοσία του Μεγάρου Μαξίμου. «Οσο κι αν κάποιοι επιχειρούν να “θάψουν” το θέμα, όσο κι αν η κυβέρνηση προσποιείται ότι δεν την αφορά, το ζήτημα αυτό είναι πολύ χοντρό για να συγκαλυφθεί», πρόσθεσε.

Η Χαριλάου Τρικούπη εξακολουθεί να θέτει, όλο και πιο εμφατικά, συγκεκριμένα ερωτήματα προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο στόχαστρο της Χαριλάου Τρικούπη βρέθηκε, παράλληλα, και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε (ΣΚΑΪ) ότι «παρακολουθήσεις γίνονται παντού και στην Ελλάδα δίνεται μάχη από τα κρατικά όργανα για να προστατευθούν τα τηλέφωνά μας», προσθέτοντας παράλληλα πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «προσπάθησε να βρει ένα φιλικό θέμα, να δούμε πώς πάει ο αρραβώνας με τον ΣΥΡΙΖΑ», μια αποστροφή την οποία η Χαριλάου Τρικούπη αναδεικνύει ως ενδεικτική της προσπάθειας της Ν.Δ. να προσδώσει μικροπολιτικό και αντιπολιτευτικό πρόσημο στην υπόθεση. «Αναρωτιόμαστε αν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός συμφωνούν μαζί του ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι», απάντησε με σχετική ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ στον «γαλάζιο» βουλευτή, μιλώντας για «αγωνία του να υποβαθμίσει το θέμα».

Στην ατζέντα

Σε κάθε περίπτωση, εν αναμονή και της σημερινής –κεκλεισμένων των θυρών– συνεδρίασης στη Βουλή, η Χαριλάου Τρικούπη δεν σκοπεύει να αφήσει το θέμα να «ξεφουσκώσει», αναδεικνύοντας ένα πεδίο που εξελίσσεται σε νέο και πιθανόν μακροχρόνιο μέτωπο με την πλευρά της κυβέρνησης. Επιπλέον, όπως τονίζεται, η νομική ομάδα του ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί στενά την υπόθεση και θα καταθέσει οποιοδήποτε νέο στοιχείο προκύψει στη Δικαιοσύνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT