Παρακολούθηση τηλεφώνων: Κατά προτεραιότητα η εξέταση των καταγγελιών

Παρακολούθηση τηλεφώνων: Κατά προτεραιότητα η εξέταση των καταγγελιών

Στη γραμμή διερεύνησης όλων των καταγγελιών που σχετίζονται με την υπόθεση Ανδρουλάκη και το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης τηλεφώνων κινείται η κυβέρνηση.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη γραμμή διερεύνησης όλων των καταγγελιών που σχετίζονται με την υπόθεση Ανδρουλάκη και το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης τηλεφώνων κινείται η κυβέρνηση. Ετσι, μετά την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, την οποία ζήτησε ο πρωθυπουργός από τον πρόεδρο της Βουλής, ώστε να μη μένουν σκιές γύρω από την υπόθεση, τη σκυτάλη παίρνει η Δικαιοσύνη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας επικοινώνησε χθες τηλεφωνικώς με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο και ζήτησε την κατά προτεραιότητα εξέταση των καταγγελιών που σχετίζονται με την υπόθεση αυτή. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν συνεργάτες του υπουργού Δικαιοσύνης, ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι το θέμα αυτό αποτελεί σημαντικό ζήτημα για τη λειτουργία του κράτους δικαίου και ως εκ τούτου είναι σημαντικό κατά προτεραιότητα να εξεταστούν όλες οι σχετικές καταγγελίες ώστε τίποτα να μη μείνει χωρίς διερεύνηση.

Επικοινωνία του Κωνσταντίνου Τσιάρα με τον Ισίδωρο Ντογιάκο για την υπόθεση απόπειρας παρακολούθησης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης δημοσιοποίησε την υπόθεση απόπειρας παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του και παγίδευσης με το παράνομο λογισμικό με δηλώσεις που έκανε έξω από τον Αρειο Πάγο πριν από λίγες ημέρες. Είχε προηγηθεί η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς με βάση τις διαπιστώσεις που έγιναν από έλεγχο στο κινητό τηλέφωνό του που διενήργησε αρμόδια υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου.

Μετά και τη χθεσινή εξέλιξη, η έρευνα που θα γίνει από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές θα βοηθήσει να πέσει φως σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης και να μην αιωρούνται υπόνοιες περί απόπειρας συγκάλυψης ή συσκότισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή