ΠΑΣΟΚ: Επιμένει στο μέτωπο με την κυβέρνηση ο Ανδρουλάκης

ΠΑΣΟΚ: Επιμένει στο μέτωπο με την κυβέρνηση ο Ανδρουλάκης

Εξαπολύοντας ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης και μιλώντας για «στρατηγική προσπάθεια υποτίμησης» των καταγγελιών του, ο Νίκος Ανδρουλάκης κλιμάκωσε περαιτέρω χθες από τα Χανιά το μέτωπο με την κυβέρνηση

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαπολύοντας ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης και μιλώντας για «στρατηγική προσπάθεια υποτίμησης» των καταγγελιών του, ο Νίκος Ανδρουλάκης κλιμάκωσε περαιτέρω χθες από τα Χανιά το μέτωπο με την κυβέρνηση, σχετικά με την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου.

Σε συνέντευξή του («Νέα Τηλεόραση»), ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε αιχμηρά τους ισχυρισμούς της ευρωβουλευτού της Ν.Δ. Μαρίας Σπυράκη, ότι είχε γίνει και η ίδια στόχος κυβερνοεπίθεσης, «Τι σχέση έχει η προσπάθεια να ρίξουν μια ιστοσελίδα, με την απόπειρα παγίδευσης με ένα πρόγραμμα Pegasus ή Predator κατά ενός υποψήφιου αρχηγού τότε και προέδρου σήμερα του τρίτου κόμματος;» διερωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης. Εκανε, δε, λόγο ευρύτερα για «μυθεύματα του Κυρ. Μητσοτάκη και του Μεγάρου Μαξίμου», αφήνοντας αιχμές –στην ίδια κατεύθυνση– και κατά Μέσων Ενημέρωσης που στηρίζουν τον πρωθυπουργό. «Δεν είμαι συνωμοσιολόγος, κινούμαι θεσμικά και λέω: η Δικαιοσύνη και οι μυστικές υπηρεσίες πρέπει να δείξουν, αν δεν έχουν οι ίδιες το μηχάνημα αυτό που κοστίζει 14 εκατ. ευρώ, για να καταλάβετε ότι δεν μπορεί να το έχει ο οποιοσδήποτε, ποιος στην Ελλάδα έχει τέτοια μηχανήματα», υπογράμμισε ακόμη.

Από τα Χανιά μίλησε για «στρατηγική προσπάθεια υποτίμησης» των καταγγελιών του.

Οι τοποθετήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι ενδεικτικές του κλίματος που έχει διαμορφωθεί στη Χαρ. Τρικούπη σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης για το θέμα. Από το «πράσινο» στρατόπεδο, εν ολίγοις, εκφράζεται ολοένα και πιο εμφατικά η άποψη ότι η διαχείριση του ζητήματος, όχι μόνο από στελέχη της Ν.Δ., αλλά και κεντρικά από το Μέγαρο Μαξίμου, είναι «ύποπτη» (λέξη που χρησιμοποίησε χθες και ο κ. Ανδρουλάκης), διατηρώντας έτσι το κυβερνητικό στρατόπεδο στον πυρήνα της υπόθεσης.

Σε κάθε περίπτωση, δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ δεν δείχνει πρόθεση να αφήσει το θέμα να «ξεφουσκώσει» (κάθε άλλο), είναι βέβαιο ότι το –μεγαλύτερο έως τώρα– μέτωπο μεταξύ των δύο πλευρών θα έχει συνέχεια, ακόμη και κατά την ανάπαυλα του Αυγούστου. Αλλωστε, από τη Χαρ. Τρικούπη έχουν προαναγγείλει πρωτοβουλίες με την επανέναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων δεν αποκλείεται να είναι και μια συζήτηση προ ημερησίας, κατά την οποία ο κ. Μητσοτάκης θα κληθεί να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT