ΥΕΘΑ Ελλάδας – Εσθονίας: Κοινή βούληση για υποστήριξη της Ουκρανίας

ΥΕΘΑ Ελλάδας – Εσθονίας: Κοινή βούληση για υποστήριξη της Ουκρανίας

Οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και Εσθονίας επανέλαβαν την αλληλεγγύη και τη βούληση για συνδρομή και υποστήριξη προς την Ουκρανία, με κάθε δυνατό τρόπο

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνεκπαίδευση ελληνικού και εσθονικού στρατιωτικού προσωπικού, η κατάσταση σε Ανατολική Μεσόγειο και Βαλτική και οι εξελίξεις στην Ουκρανία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Εσθονό ομόλογό του, Χάννο Πέβκουρ.

Οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και Εσθονίας επανέλαβαν την αλληλεγγύη και τη βούληση για συνδρομή και υποστήριξη προς την Ουκρανία, με κάθε δυνατό τρόπο.

«Η αρωγή της Εσθονίας προς την Ουκρανία μέχρι σήμερα ανέρχεται περίπου στα 245 εκατ. ευρώ που είναι σχεδόν το 30% του αμυντικού προϋπολογισμού μας, αλλά σκεφτόμαστε να την αυξήσουμε στις επόμενες εβδομάδες», γνωστοποίησε ο κ. Πέβκουρ.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι «το κλίμα έντασης που δυστυχώς δημιουργεί η Τουρκία υπονομεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή μας, αλλά και τη συνοχή του ΝΑΤΟ».

Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αφού επανέλαβε την ανάγκη «να δημιουργήσουμε ισχυρές συμμαχίες με φίλιες χώρες, βασισμένες στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και την αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας», τόνισε ότι η επίσκεψη του Εσθονού ομολόγου του έδωσε τη δυνατότητα για πληρέστερη κατανόηση των απειλών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες.

«Η Εσθονία δίνει μεγάλη σημασία στην ασφάλεια της Μεσογείου. Δεσμευόμαστε να διαφυλάττουμε την ειρήνη και την ασφάλεια στη Συμμαχία. Η αλληλεγγύη και η ενότητα μεταξύ συμμάχων είναι ιδιαιτέρως σημαντικές», ανέφερε ο κ. Πεβκουρ. Τέλος, ο Εσθονός υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι στις 6 Μαΐου η Εσθονία και η Ελλάδα συμπλήρωσαν εκατό έτη διπλωματικών σχέσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο υπαρχηγός ΓΕΣ  αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης, εκπροσωπώντας τον απουσιάζοντα αρχηγό.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή