ΝΔ: Εμείς δεν πρόκειται να μπούμε σε καμία λογική συμψηφισμού

ΝΔ: Εμείς δεν πρόκειται να μπούμε σε καμία λογική συμψηφισμού

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν πρόκειται να μπούμε σε καμία λογική συμψηφισμού», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την ανάρτηση και τις δηλώσεις του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου, σχετικά με τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων την περίοδο 2017-2018.

«Ο κ. Τέλλογλου σήμερα επανέλαβε τα περί παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ.Μητσοτάκη, όπως και άλλων τηλεφώνων, το 2017-2018. Ακριβώς το ίδιο ανέφερε και σε ανάρτησή του προ ημερών. Οφείλει να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στον οποίο κατέθεσε σήμερα. Εμείς δεν πρόκειται να μπούμε σε καμία λογική συμψηφισμού», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία και προσθέτει: «Η κυβέρνηση όπως έχει πει ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει αποφασιστικά και θα λάβει όλα εκείνα τα μέτρα διασφαλίζοντας την ισορροπία ανάμεσα στην ασφάλεια του τόπου και των πολιτών και την προστασία των θεμελιωδών αρχών που προστατεύουν την ιδιωτική σφαίρα και το απόρρητο των επικοινωνιών».

KKE

«Καραμπινάτο σκάνδαλο και πραγματικό βούρκο», χαρακτήρισε τις εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον τ/σ Kontra το βράδυ της Τετάρτης. Υπογράμμισε ότι η υπόθεση «έχει ως πυρήνα το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από οδηγίες της ΕΕ, την εθνική νομοθεσία, αλλά και διακρατικές συμφωνίες οι οποίες βάζουν στο στόχαστρο δικαιώματα και ελευθερίες του λαού».

Ο Θ. Χιώνης τόνισε ότι «το ΚΚΕ διαχρονικά έχει καταγγείλει και έχει καταψηφίσει τα νομοσχέδια και τις οδηγίες, την ώρα που τα υπόλοιπα κόμματα έχουν βάλει και το χεράκι τους και τη ψήφο τους και στη Βουλή και στην Ευρωβουλή για να διαμορφωθεί αυτό το επικίνδυνο πλαίσιο μέσα στο οποίο ο καθένας και η καθεμιά είναι εν δυνάμει υπό παρακολούθηση».

«Η αντιπαράθεση κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κρύβουν το θεσμικό πλαίσιο που κρατάει στο σκοτάδι διάφορα κέντρα, μηχανισμούς, υπηρεσίες επίσημες και ανεπίσημες εγχώριες και ξένες», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει κανείς να νομιμοποιήσει την ιδέα ότι μπορεί ναι είναι στόχος παρακολούθησης, άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών του, αλλά και υποκλοπής των προσωπικών του δεδομένων».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή