Θεωρείο: Οι λάθος φήμες

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φήμες κυκλοφόρησαν χθες ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντικαταστήσει τρία μέλη της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Οι φήμες μιλούσαν για τον Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος προσφάτως άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, την Ολγα Κεφαλογιάννη και τον Ανδρέα Κουτσούμπα. Τελικά, οι ανυπόστατες, όπως αποδείχθηκε, «πληροφορίες» προήλθαν μάλλον από ευσεβείς πόθους της αντιπολίτευσης, που θα ήθελε να δημιουργηθεί ένα τέτοιο θέμα μία εβδομάδα πριν από τη συνεδρίαση. Για την ιστορία, πάντως, Τζαβάρας και Κεφαλογιάννη σχεδόν πάντοτε απουσίαζαν από τις συνεδριάσεις της επιτροπής και έπαιρναν τη θέση τους οι αναπληρωματικοί.

Μενέντεζ στο λιμάνι

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε χθες, σε ιδιωτική επίσκεψη, ο Αμερικανός γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ, συνοδευόμενος από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη. Ο γνωστός για τις φιλοελληνικές θέσεις του πολιτικός δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφθεί το λιμάνι της πόλης, όπου έχει καταπλεύσει το αμερικανικό μεταγωγικό «Mendonca», και να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τον νέο κομβικό ρόλο που έχει αποκτήσει.

Μασάζ στη βάση

Ανάμεσα στις πολλές εισηγήσεις που δέχεται ο Μητσοτάκης το τελευταίο διάστημα είναι να δώσει μεγαλύτερη βάση στο κόμμα και στα παραδοσιακά στελέχη. Οσοι εισηγούνται τη συγκεκριμένη τακτική υποστηρίζουν ότι η παραδοσιακή βάση του κόμματος χρειάζεται μετά τα τελευταία γεγονότα τόνωση ηθικού, ενόψει και της επόμενης εκλογικής μάχης, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της αποχής. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι οι τελευταίες, άλλες άμεσες, άλλες έμμεσες, αιχμές στελεχών από το κέντρο κατά της κυβέρνησης δείχνουν πως όσα ανοίγματα και να γίνουν, ο χώρος αυτός δεν μπορεί να γίνει σαρξ εκ της σαρκός, και η Ν.Δ. πρέπει, παράλληλα με τα πάσης φύσεως «ανοίγματα», να έχει στραμμένο το βλέμμα της στην παραδοσιακή βάση.

Μπέρδεμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να απαντήσει σκληρά στον Θεοδωρικάκο, με αφορμή το θέμα των μεταναστών στον Εβρο, καθώς ο υπουργός είχε επιτεθεί σφοδρά στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά, τελικά, κατάφερε με μια μπερδεμένη ανακοίνωση να επιτεθεί στο… ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου, επιχειρώντας να αποδομήσει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον χαρακτήρισε… «πρώην κνίτη». Και κάπως έτσι, ενώ η ανακοίνωση είχε ως παραλήπτη την Κατεχάκη, κατέληξε στον… Περισσό.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή