Παρακολουθήσεις: «Ναι» από ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση της Χ. Τρικούπη

Παρακολουθήσεις: «Ναι» από ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση της Χ. Τρικούπη

Η θετική ανταπόκριση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των παρακολουθήσεων ήταν αναμενόμενη και είχε προαναγγελθεί εδώ και ημέρες από την Κουμουνδούρου

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θετική ανταπόκριση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των παρακολουθήσεων ήταν αναμενόμενη και είχε προαναγγελθεί εδώ και ημέρες από την Κουμουνδούρου. Την αξιωματική αντιπολίτευση ικανοποίησε το γεγονός ότι το αίτημα περιορίζεται στα σημερινά στοιχεία που έχουν οδηγήσει στην παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη και του Παναγιώτη Κοντολέοντος. Το τι θα γίνει μετά την προαναγγελθείσα πρόθεση της πλειοψηφίας για διεύρυνση του χρονικού ορίου των ερευνών είναι κάτι που θα εκτιμηθεί. Κομματικές πηγές αφήνουν με νόημα να εννοηθεί πως σε μια τέτοια περίπτωση είναι πολύ πιθανό ο στόχος του πρωθυπουργού να είναι «πρακτικές και χειρισμοί της προηγούμενης κυβέρνησης της Ν.Δ. και του κ. Σαμαρά». Συμπληρώνουν, ωστόσο, πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, ούτε καν από την ικανότητα που έχει ένα αδίστακτο και σε πανικό καθεστώς να κατασκευάζει στοιχεία για παλιότερες κυβερνήσεις, για πολιτικούς και ακόμα και εσωκομματικούς του αντιπάλους».

Η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί σε θέση άμυνας, καθώς δέχεται τα πυρά και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας επιμένουν πως ο πρωθυπουργός γνώριζε τι ακριβώς έκανε η ΕΥΠ, την οποία είχε πάρει υπό την ευθύνη του. «Αλλαξε τον νόμο για να μπορέσει να βάλει δικό του άνθρωπο στην ΕΥΠ, ο οποίος δεν πληρούσε τα κριτήρια», τόνιζαν χαρακτηριστικά, θυμίζοντας πως ψηφίστηκε τροπολογία για να μην μπορεί ο παρακολουθούμενος να ενημερώνεται από την ΑΔΑΕ.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν πως η συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ αλλά και η διαφαινόμενη στήριξη του αιτήματος της Χαριλάου Τρικούπη από το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 θα προκαλέσει μεγάλη πίεση στην πλειοψηφία από το αντιπολιτευτικό μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων της Βουλής. Υπονοούν, μάλιστα, πως δεν αποκλείεται η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες, αφού οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι «οι μέχρι στιγμής αποκαλύψεις είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT