Politico: Η επιστολή της Αθήνας στις Βρυξέλλες για τις παρακολουθήσεις

Politico: Η επιστολή της Αθήνας στις Βρυξέλλες για τις παρακολουθήσεις

Στην επιστολή που απέστειλε στις 2 Αυγούστου ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ε.Ε. προς την αρμόδια επιτροπή Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται ο ιστότοπος Politico, σε δημοσίευμά του για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επιστολή που απέστειλε στις 2 Αυγούστου ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ε.Ε. προς την αρμόδια επιτροπή Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται ο ιστότοπος Politico, σε δημοσίευμά του για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι στην επιστολή της Αθήνας «επαναλαμβάνεται ότι οι ελληνικές αρχές είναι στη διάθεση της Επιτροπής, σε πνεύμα συνεργασίας και εργάζονται μαζί ως ομάδα για την κοινή μας υπόθεση για την προστασία του κράτους δικαίου». Ωστόσο, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι «το μήνυμα της Αθήνας είναι ηχηρό και ξεκάθαρο: μην ανακατεύεστε».

Στο απόσπασμα της επιστολής που το Politico έχει στη διάθεσή του, αναφέρεται: «Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η εθνική ασφάλεια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με απόλυτη ευαισθησία, θα θεωρούσαμε συνετό στο μέλλον να αποφύγουμε να υιοθετούμε αυτολεξεί συγκεκριμένα δημοσιεύματα που προέρχονται από πολιτικά μέσα ενημέρωσης που δεν διακρίνονται πάντα για την ακρίβεια και την αντικειμενικότητά τους».

Σε δεύτερο απόσπασμα της εν λόγω επιστολής, αναφέρεται: «Πιστεύω ειλικρινά ότι ένα τέτοιο πρώτο βήμα θα ήταν πιο εποικοδομητικό και αποτελεσματικό, από ό,τι η άμεση εκκίνηση διαδικασίας γραπτής αλληλογραφίας, βασισμένης σε δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης που εν πολλοίς μένει να αποδειχθεί αν είναι τεκμηριωμένα».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT