Μέτρα στήριξης της στέγασης νέων προτείνει το ΠΑΣΟΚ

Μέτρα στήριξης της στέγασης νέων προτείνει το ΠΑΣΟΚ

Την εκκίνηση δύο παράλληλων διαδρομών σηματοδοτεί για το ΠΑΣΟΚ η χθεσινή παρουσίαση της πρότασής του για την κοινωνική κατοικία. Και αυτό, διότι την ώρα που η μάχη στο πεδίο των παρακολουθήσεων κορυφώνεται, η Χαρ. Τρικούπη πιάνει εκ νέου και το νήμα του προγράμματός της, από το σημείο που το είχε αφήσει στα μέσα Ιουλίου

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκκίνηση δύο παράλληλων διαδρομών σηματοδοτεί για το ΠΑΣΟΚ η χθεσινή παρουσίαση της πρότασής του για την κοινωνική κατοικία. Και αυτό, διότι την ώρα που η μάχη στο πεδίο των παρακολουθήσεων κορυφώνεται, η Χαρ. Τρικούπη πιάνει εκ νέου και το νήμα του προγράμματός της, από το σημείο που το είχε αφήσει στα μέσα Ιουλίου.

Μάλιστα, το γεγονός ότι η υπόθεση των υποκλοπών έχει φέρει το πράσινο στρατόπεδο και προσωπικά τον Νίκο Ανδρουλάκη στο επίκεντρο, δημιουργεί ένα μομέντουμ το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να αποδώσει και σε αυτό το επίπεδο.

Η πρόταση που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποτελεί, άλλωστε, εδώ και μήνες την επικοινωνιακή αιχμή του δόρατος του προγραμματικού πλαισίου της Χαρ. Τρικούπη, με σαφή κατεύθυνση το κοινωνικό πρόσημο. Ο κ. Ανδρουλάκης ανέδειξε ένα πλέγμα μέτρων σε δύο άξονες, μακροπρόθεσμα με αποδέκτη ευρύτερα τη νέα γενιά και άμεσα με το βλέμμα στο πρόβλημα της φοιτητικής στέγης. Ως προς το πρώτο σκέλος, το ΠΑΣΟΚ προτείνει:

Ο κ. Ανδρουλάκης θέλει, παράλληλα με την υπόθεση των υποκλοπών, να αναδειχθούν και οι προγραμματικές θέσεις του κόμματος.

• Κατασκευή χιλιάδων κατοικιών με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα διατίθενται με χαμηλό ενοίκιο σε νέους και οικογένειες, με στόχο τη δημιουργία δημοσίου αποθεματικού κοινωνικών κατοικιών.

• Παρέχοντας κίνητρα (φορολογικές ελαφρύνσεις, χρηματοδότηση του κόστους ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης) ιδιοκτήτες κενών κατοικιών θα ενθαρρυνθούν και θα δεσμευτούν να τις διαθέτουν στη συνέχεια για μακροχρόνια ενοικίαση σε προσιτές τιμές.

Οσον αφορά το ζήτημα της φοιτητικής στέγης, η Χαρ. Τρικούπη προτείνει την κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών, ενώ ως μέτρα άμεσης εφαρμογής θέτει στο τραπέζι τη διεύρυνση της επιδότησης ενοικίου με κοινωνικά κριτήρια, το πρόσθετο επίδομα σε κάθε φοιτητή που σπουδάζει σε πόλη κύριου τουριστικού προορισμού και την επαναφορά της έκπτωσης φόρου ενοικίου για τα παιδιά που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους. Οπως προαναφέρθηκε, τα παραπάνω αποτελούν το εναρκτήριο λάκτισμα στο προγραμματικό πεδίο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ (μετά την επεξεργασία και τις προσθήκες που είχαν δρομολογηθεί) βρίσκεται ήδη στα χέρια του Νίκου Χριστοδουλάκη και τις επόμενες εβδομάδες σταδιακά θα παρουσιαστεί από τον κ. Ανδρουλάκη, αρχής γενομένης από την εκδήλωση για την ιδρυτική επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου. Αναλυτική παρουσίαση θα γίνει από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ, στα μέσα του επόμενου μήνα, ενώ –πάντα υπό την αίρεση ότι δεν θα προκύψουν πολιτικές εξελίξεις– θα ακολουθήσει η προγραμματική συνδιάσκεψη της Χαρ. Τρικούπη, που θα σηματοδοτήσει και τον τελευταίο σταθμό πριν από την είσοδο στην προεκλογική περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT