Θεωρείο: Οι «γαλάζιοι» της Εξεταστικής

Θεωρείο: Οι «γαλάζιοι» της Εξεταστικής

Ποιοι βουλευτές της ΝΔ προκρίνεται ότι θα εκπροσωπήσουν την κυβερνώσα παράταξη στην Εξεταστική για τις παρακολουθήσεις.

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι «γαλάζιοι» της Εξεταστικής

Ο Δημήτρης Καιρίδης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο επικρατέστερος για εισηγητής από πλευράς της κυβέρνησης την ερχόμενη Δευτέρα στη συζήτηση που έχει ζητήσει το ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Τον λόγο αναμένεται να λάβουν ακόμη οι Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Μακάριος Λαζαρίδης, Αννα Μάνη Παπαδημητρίου, Μαρία Κεφάλα, Κώστας Καραγκούνης, Μπάμπης Παπαδημητρίου και Στάθης Κωνσταντινίδης.

Οι παραπάνω μάλιστα «συνεδρίασαν» χθες ατύπως στη Βουλή παρουσία Γιώργου Γεραπετρίτη και Ντόρας Μπακογιάννη για να συζητήσουν για τη γραμμή του κόμματος ενόψει της Δευτέρας. Oπως έμαθα, αποφασίστηκε πως η Ν.Δ. θα κινηθεί ήπια και θεσμικά, εξ ου και η επιλογή του «κεντρογενούς» Καιρίδη για εισηγητή. Και μία έξτρα πληροφορία: αν θέλετε να ξέρετε ποιοι θα είναι μέλη στην Εξεταστική, ρίξτε μια ματιά στα ονόματα που σας έγραψα πως θα είναι ομιλητές.

Απών ο Δένδιας

Η χθεσινή απουσία του Νίκου Δένδια από τη Βουλή πήγε να σχολιαστεί, αλλά όχι για πολύ, καθώς ο ΥΠΕΞ ήταν σε επίσημη επίσκεψη στην Κροατία και δεν μπορούσε εξ ορισμού να δώσει το «παρών». Αρα άνθρακας ο θησαυρός που πήγαν να βρουν μερικοί.

Ενδιαφέρουσα αποστροφή

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αποστροφές του πρωθυπουργού, που μπορεί κάποιος να σημειώσει στο μπλοκάκι του ενόψει της προεκλογικής χρονιάς, είναι όταν είπε πως υπάρχει απόλυτη συμπόρευση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, «για αυτό και ευλόγως πολλοί φίλοι του ΠΑΣΟΚ αναρωτιούνται ήδη μήπως ψηφίζοντας Ανδρουλάκη τούς προκύψει τελικά Τσίπρας». Είναι φράση που θα χρησιμοποιηθεί πολύ από την πλευρά της κυβέρνησης.

Παλιά τακτική

Από την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας με τη φράση του πως οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα αποφασίσουν εάν «το σκάνδαλο των υποκλοπών θα είναι σκάνδαλο Μητσοτάκη ή σκάνδαλο όλης της παράταξης» θυμήθηκε μια παλιά τακτική, που χρησιμοποιούσε κατά κόρον έναντι του Αντώνη Σαμαρά. Τότε ο κ. Τσίπρας επένδυε διαρκώς σε ένα –φαντασιακό– δίπολο μεταξύ του «ακροδεξιού Σαμαρά» και του κόμματός του, καλώντας τους βουλευτές του να πάρουν θέση εναντίον του προέδρου τους.

Σήμερα στη θέση του ακροδεξιού Σαμαρά είναι «ο αντιθεσμικός Μητσοτάκης», ο οποίος πάντως πήρε την πάσα από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης καλώντας τον να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για να διαπιστώσει πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι… μπετόν αρμέ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή