Κεραμέως για σχολεία: Άνοιγμα με τα ηπιότερα δυνατά μέτρα – Τι εξετάζεται για περιπτώσεις κρουσμάτων

Κεραμέως για σχολεία: Άνοιγμα με τα ηπιότερα δυνατά μέτρα – Τι εξετάζεται για περιπτώσεις κρουσμάτων

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η τάση είναι για τα ηπιότερα δυνατά μέσα, γιατί πλέον έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα», υπογράμμισε το πρωί της Κυριακής η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στο επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων στις 12 Σεπτεμβρίου και τα μέτρα που θα εφαρμοστούν για την πανδημία

Υπενθυμίζεται ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται να γίνει η πρώτη συνεδρίαση των ειδικών για να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις για τα πρωτόκολλα που θα θεσπιστούν. 

«Είμαστε σε μία συνεχή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, με τον κ. Πλεύρη, με τις ομάδες των ειδικών, με τους γιατρούς, με τον ΕΟΔΥ. Βλέπετε όμως ότι γενικότερα είμαστε σε μία φάση συνύπαρξης με την πανδημία. Δεν έχουν παρθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις. Συζητάμε με τους ειδικούς. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της πανδημίας έχουμε συνεργαστεί πάρα πολύ στενά με τους ειδικούς και έχουμε πάρει τις προτάσεις τους και νομίζω τα πρωτόκολλα έχουν λειτουργήσει πολύ καλά έως τώρα και μάλιστα κλείσαμε και μία πάρα πολύ καλή σχολική χρονιά παρά τις αντίξοες συνθήκες. Γενικώς η τάση είναι για τα ηπιότερα δυνατά μέτρα. Το ηπιότερο δυνατόν πρωτόκολλο διότι πλέον έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως, μιλώντας στο Open. 

Ερωτηθείσα για τα πρωτόκολλα ή τη διενέργεια self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς η υπουργός Παιδείας απάντησε «πάμε σε όσο το δυνατόν μια πιο κανονική σχολική χρονιά» προσθέτοντας ότι «έχουμε φύγει από τη λογική του συστηματικού ελέγχου διότι αυτό πλέον δεν αποδίδει. Πρόσθεσε, δε, ότι έχει εμβολιαστεί και έχει νοσήσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Έχουμε άλλα δεδομένα πλέον. Το καλοκαίρι μεγάλος αριθμός νόσησε. Άρα πάμε σε μία νέα φάση όπου βλέπετε ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα όπως υπήρχαν προηγουμένως».

Αναφορικά με το τι θα συμβεί σε περίπτωση που παιδί βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι «η πολιτεία έχει μέτρα για όποιον νοσήσει που είναι καραντίνα 5 ημερών και μετά έξοδος με μάσκα. Εκεί κινούμαστε και εμείς. Δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό από ό,τι συνέβη σε όλη την κοινωνία».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή