Μητσοτάκης με Κέρι για την κλιματική αλλαγή

Μητσοτάκης με Κέρι για την κλιματική αλλαγή

«Θα προσθέσουμε δύο γιγαβάτ ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μόνο μέσα στο 2022», ανέφερε ο πρωθυπουργός

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προκλήσεις από την κλιματική αλλαγή που είναι ο τομέας ευθύνης του, αλλά και η εμβάθυνση της συνεργασίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και για την επίτευξη του στόχου μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών έως το 2050, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ειδικό απεσταλμένο του προέδρου των ΗΠΑ για το κλίμα, Τζον Κέρι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα. «Είναι μεγάλη μας χαρά που σας υποδεχόμαστε στην Ελλάδα. Απόλαυσα πραγματικά την τελευταία συνάντηση που είχαμε στο Ριάντ. Είναι μεγάλο προνόμιο ότι είμαστε σε θέση να συζητάμε μαζί σας για τις παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σε σχέση με την ενέργεια, τη βιοποικιλότητα, την κλιματική αλλαγή», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου. «Γνωρίζετε πόσο αφοσιωμένη είναι η Ελλάδα στη συγκεκριμένη ατζέντα και πόσο μεγάλη πρόοδο έχουμε σημειώσει σε πολυάριθμα μέτωπα τα τελευταία τρία χρόνια. Θα ήθελα ιδιαίτερα να επισημάνω την ταχύτατη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μας μείγμα. Σκοπεύουμε να προσθέσουμε 2 γιγαβάτ ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μόνο μέσα στο 2022. Και αυτό μας κατατάσσει στους πρωτοπόρους της Ευρώπης σε αυτό το μέτωπο», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Τζον Κέρι δήλωσε πως «είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με το γεγονός ότι η Ελλάδα θα διοργανώσει τη διάσκεψη “Our Ocean Conference” το 2024. Πολλοί δεν συνειδητοποιούν τη σύνδεση μεταξύ ωκεανών και κλιματικής κρίσης. Δεν μπορεί να λύσει κανείς το ζήτημα της κλιματικής κρίσης χωρίς να συνυπολογίσει τι συμβαίνει στους ωκεανούς. Και το αντίστροφο». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες των ΗΠΑ για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της ναυτιλίας και εξέφρασε την ευχή να συμβάλουν ουσιαστικά στην ταχεία υιοθέτηση παγκόσμιων μέτρων, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή