Τα πολλαπλά μηνύματα του πρωθυπουργού κατά την περιοδεία στις Σέρρες

Τα πολλαπλά μηνύματα του πρωθυπουργού κατά την περιοδεία στις Σέρρες

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των πολιτών, «οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να κρίνουν και να συγκρίνουν».

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναφορά του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή, που τον συνόδευε, ότι «όλοι οι νεοδημοκράτες είμαστε μια γροθιά μαζί σας» και μια ασπρόμαυρη φωτογραφία των μέσων της δεκαετίας του 1970 του 8χρονου Κυριάκου Μητσοτάκη σε χειραψία με τον ιστορικό ηγέτη της παράταξης, Κωνσταντίνο Καραμανλή, «χρωμάτισαν» την περιοδεία του πρωθυπουργού στην ιστορική «έδρα» του καραμανλισμού, τις Σέρρες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ημερομηνία τής από καιρό προγραμματισμένης περιοδείας στις Σέρρες κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Ακριβώς διότι υπήρξε η σκέψη πως, ό,τι και να έλεγε από την Κρήτη ο Κώστας Καραμανλής, κάποιοι θα έσπευδαν να αναγνώσουν κρυφά μηνύματα κριτικής προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη προγραμματίστηκε η επίσκεψη στις Σέρρες ως μήνυμα ενότητας και αδιατάρακτης συνέχειας της παράταξης και σταθερότητας της κυβέρνησης.

Μηνύματα

Πέρα από τα σημειολογικά, η περιοδεία είχε και πολλά πολιτικά μηνύματα για την τρέχουσα συγκυρία, τις προκλήσεις και τον αναμενόμενο δύσκολο χειμώνα και συνολικά για τον προγραμματισμό και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης μέχρι τις εκλογές. Για τις οποίες εκλογές ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θα γίνουν το 2023, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των πολιτών, «οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να κρίνουν και να συγκρίνουν».

Ο πρωθυπουργός περιορίστηκε σε γενικές αναφορές στη δύσκολη πραγματικότητα της ενεργειακής κρίσης, καθώς η εξειδίκευση των μέτρων και οι εξαγγελίες για στήριξη των νοικοκυριών θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ. «Εχουμε δύσκολο χειμώνα μπροστά μας. Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Ελληνα ο οποίος δοκιμάζεται», δήλωσε, για να προσθέσει βεβαίως ότι δεν είναι χωρίς προϋποθέσεις η στήριξη: «Θα σεβαστούμε τα δημοσιονομικά όρια, τα οποία μας επιβάλλουν αυτοσυγκράτηση και όχι επιστροφή σε υπερβολές του παρελθόντος». Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η ενεργειακή κρίση είναι διεθνής και όχι «αποτέλεσμα δικών μας επιλογών».

«Θα αποδείξουμε για ακόμη μια φορά ότι αυτή η παράταξη δεν είναι για τα εύκολα, είναι για τα δύσκολα και μπορεί πάντα να τα βγάζει πέρα και να προχωράει τη χώρα μπροστά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σε μια αναφορά με σαφή στόχευση την τόνωση του παραταξιακού φρονήματος. Στην οποία ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής έσπευσε να συμπληρώσει ότι «όλοι οι νεοδημοκράτες είμαστε μια γροθιά μαζί σας για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε με ομοψυχία κυρίως και με ενότητα τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, αλλά και όλοι οι Ελληνες». Ευχήθηκε, δε, στον κ. Μητσοτάκη «καλό κουράγιο για το υπόλοιπο των πολλών χρόνων που θα έχετε μπροστά σας».

Ο πρωθυπουργός περιόδευσε σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή των Σερρών και επισκέφθηκε μια οικογενειακή επιχείρηση όπου μίλησε για τα μέτρα στήριξης στον πρωτογενή τομέα και στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών, απευθυνόμενος στο προσωπικό, ευχαρίστησε το σύνολο των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος για το έργο που επιτέλεσαν το φετινό καλοκαίρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή