Θεωρείο: Πράσινες απουσίες και παρουσίες

Θεωρείο: Πράσινες απουσίες και παρουσίες

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σας πάω στο Ζάππειο και την ομιλία του –τραυματία– Νίκου Ανδρουλάκη για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. Εκεί καταγράφησαν ενδιαφέροντα πράγματα. Απούσα ήταν η Αννα Διαμαντοπούλου και –βεβαίως– ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάτι που σχολιάστηκε σαν «στάση αναμονής». Αντίθετα, παρών ήταν ο Γιάννης Μανιάτης, ενώ στην πρώτη σειρά καθόταν και ο γιος του Αντώνη Λιβάνη και άλλοτε υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Λιβάνης. Στα πολύ ενδιαφέροντα και η θερμή στιχομυθία Νάντιας Γιαννακοπούλου με Γιώργο Παπανδρέου. Η πρώτη το 2020 είχε ζητήσει τη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού από το ΚΙΝΑΛ.

Σύσκεψη Μαξίμου

Οι βουλευτές της Ν.Δ. που συμμετέχουν στην Εξεταστική, με πρόεδρο τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, θα περάσουν την Τετάρτη το πρωί το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου για σύσκεψη ενόψει της έναρξης των συνεδριάσεων της επιτροπής. Το τηλεφώνημα που δέχθηκαν έγινε από το γραφείο του Γιάννη Μπρατάκου, ώστε να υπάρξει συντονισμός και να τεθούν όλα τα πιθανά θέματα επί τάπητος. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως η Ν.Δ. και στην Εξεταστική –όπως και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας– θα έχει ήπια γραμμή και θα αποφύγει τις εντάσεις.

Σενάρια εισηγητή

Οσον αφορά τον εισηγητή, έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δύο ήταν τα ονόματα που έπαιζαν: ο Χάρης Θεοχάρης και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, δύο βουλευτές με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο μεν Τσαβδαρίδης είναι δικηγόρος, έχει εμπειρία από την προηγούμενη Εξεταστική και… τσαμπουκά αν χρειαστεί. O Θεοχάρης, από την άλλη, κεντρώος, πιο μετριοπαθής και πρώην υπουργός, θεωρείται πιο «πρωτοκλασάτος» για να σταθεί απέναντι από τον Τζανακόπουλο.

Παρών

Οι πληροφορίες της στήλης λένε πως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα δώσει κανονικά το «παρών» στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Συνταγματική η υποχρεωτικότητα

Δεν αντίκειται στο Σύνταγμα και στο διεθνές δίκαιο η υποχρέωση εμβολιασμού των εργαζομένων σε δομές υγείας, αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας, απορρίπτοντας την αίτηση ακυρώσεως της ΠΟΕΔΗΝ για τη συνταγματικότητα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε εργαζομένους σε δομές υγείας.

Η απόφαση χαροποίησε ιδιαίτερα τον υπουργό Πλεύρη, ο οποίος χαρακτήρισε σε συνεργάτες του την επιχειρηματολογία του ΣτΕ ως «τετράγωνη λογική», μην κρύβοντας την ικανοποίησή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή