Ανεβάζουν στροφές στη Χαρ. Τρικούπη

Ανεβάζουν στροφές στη Χαρ. Τρικούπη

Σε εγρήγορση βρίσκονται στο ΠΑΣΟΚ για την εξεταστική επιτροπή, την πιθανή αλλαγή στον εκλογικό νόμο και την ομιλία του κ. Ανδρουλάκη στο Βελλίδειο

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το άνοιγμα της συζήτησης για τον εκλογικό νόμο έρχεται να προσθέσει άλλο ένα μέτωπο μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, σε μια περίοδο ήδη τεταμένη λόγω των παρακολουθήσεων.

Στο ΠΑΣΟΚ μπορεί τα βλέμματα να είναι στραμμένα κυρίως στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, μια και το ζήτημα των υποκλοπών το αφορά άμεσα, ωστόσο στη Χαρ. Τρικούπη ανεβάζουν στροφές και σε άλλα παράλληλα μέτωπα, με τον εκλογικό νόμο να είναι ένα από αυτά.

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, που επί της ουσίας επανέφεραν το ζήτημα το οποίο ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε κλείσει προ μηνών, από το πράσινο στρατόπεδο εξαπολύουν πυρά κατά του Μαξίμου.

Κομματικές πηγές χαρακτήριζαν μια νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου ως «αυτοεξευτελισμό» του Κυρ. Μητσοτάκη, βλέποντας, όπως λένε, την αυτοδυναμία να απομακρύνεται. «Η Ν.Δ. θα κάνει τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία. Δεν έχουν μέτρο, γι’ αυτό είναι ικανοί να αλλάξουν και τον εκλογικό νόμο», σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Η ΔΕΘ

Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται πυρετωδώς και για την άνοδο του Νίκου Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, καθώς στην ομιλία του στο Βελλίδειο θα παρουσιάσει και τις βασικές θέσεις του προγράμματος της Χαρ. Τρικούπη, το οποίο, ως γνωστόν καταρτίστηκε με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη.

Σήμερα, σε σύσκεψη υπό τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα μπουν οι τελευταίες πινελιές ως προς το πλέγμα των θέσεων που θα παρουσιαστεί.

Πρόκειται για έναν άξονα στον οποίο η Χαρ. Τρικούπη επενδύει πολύ το προσεχές διάστημα και δικαιολογημένα, μια και το κοινωνικό και οικονομικό πεδίο αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο, στον δύσκολο χειμώνα που προμηνύεται έως τις κάλπες της άνοιξης.

Συν τοις άλλοις, η παρουσίαση του προγράμματος κλείνει και μια συζήτηση που «κουβαλάει» εδώ και καιρό η Χαρ. Τρικούπη, μια και το βάρος τους μήνες που μεσολάβησαν από την αλλαγή ηγεσίας έπεσε περισσότερο στην εσωκομματική ανασυγκρότηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή