Παρακολουθήσεις: Το αίτημα Ανδρουλάκη προς την ΑΔΑΕ

Παρακολουθήσεις: Το αίτημα Ανδρουλάκη προς την ΑΔΑΕ

Διπλό αίτημα προς την ΑΔΑΕ, ζητώντας αντίγραφο του φακέλου της παρακολούθησής του αλλά και της διάταξης που επέβαλε την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του από την ΕΥΠ, κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως γνωστοποίησε χθες το ΠΑΣΟΚ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλό αίτημα προς την ΑΔΑΕ, ζητώντας αντίγραφο του φακέλου της παρακολούθησής του αλλά και της διάταξης που επέβαλε την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του από την ΕΥΠ, κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως γνωστοποίησε χθες το ΠΑΣΟΚ.

Επί της ουσίας, η Χαρ. Τρικούπη, όπως τονίζεται, ενεργοποιεί με αυτόν τον τρόπο (κατόπιν του ελέγχου της ΑΔΑΕ στην ΕΥΠ) ένα «θεσμικό κανάλι» ώστε να πέσει φως στην υπόθεση, για την οποία καταλογίζει απόπειρα συσκότισης από το κυβερνητικό στρατόπεδο. Εν ολίγοις, δεδομένου και του κλίματος που διαμορφώνεται στη Βουλή με την επίκληση του απορρήτου, το ΠΑΣΟΚ κλιμακώνει μέσω του αιτήματος την πίεση για απαντήσεις σε δύο κατευθύνσεις:

• Πρώτον, να ξεκαθαριστεί τι έχει γίνει με τον φάκελο της παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη, για τον οποίο κυβερνητικά στελέχη έχουν δηλώσει ότι ενδέχεται να έχει καταστραφεί.

• Δεύτερον, να αποσαφηνιστεί αν έχει τηρηθεί η διαδικασία που προβλέπει ότι η ΕΥΠ θα πρέπει να διαβιβάσει στην ΑΔΑΕ ηλεκτρονικά το κείμενο της διάταξης που επέβαλε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Το ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, επικαλείται συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη, σύμφωνα με την οποία «ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ θα πρέπει να ενημερώσει “σε κάθε περίπτωση” τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση. Από τη Χαρ. Τρικούπη υπογραμμίζουν ότι αυτή είναι η «θεσμική οδός διαλεύκανσης», απορρίπτοντας εκ νέου τις «ιδιωτικές ενημερώσεις στο αυτί», όπως λένε.

Την ίδια ώρα, τους υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης διατήρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με δήλωσή του προς την ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, με αφορμή τη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης λογισμικών παρακολούθησης. Ο Ν. Ανδρουλάκης καταλόγισε στο ΕΛΚ (στο οποίο ανήκει η Ν.Δ.) και στους Πράσινους ότι αποφάσισαν τη μη κλήση του στην επιτροπή, ενώ εξαπέλυσε νέα πυρά κατά του Μαξίμου. «Ακόμα και σήμερα ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αρνούνται να πουν δημόσια τον λόγο της παρακολούθησής μου, προτάσσοντας λόγους εθνικής ασφαλείας. Το ίδιο έκαναν και ενώπιον της Βουλής, όπου οι υπαίτιοι προέβαλαν λόγους απορρήτου, θέτοντας εαυτούς και τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας υπεράνω του κοινοβουλευτικού και δημοκρατικού ελέγχου», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή