«Ναι» ΣΥΡΙΖΑ στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

«Ναι» ΣΥΡΙΖΑ στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει τα πρωτόκολλα ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ επισήμανε ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος Γιώργος Κατρούγκαλος στην ομιλία του κατά τη σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει τα πρωτόκολλα ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ επισήμανε ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος Γιώργος Κατρούγκαλος στην ομιλία του κατά τη σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων. Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, εκτός απροόπτου στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε την αντίθεση του κόμματός του στην προοπτική ένταξης της Γεωργίας, της Μολδαβίας και της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ (αν και τάχθηκε υπέρ της ένταξής τους στην Ε.Ε.), ωστόσο τόνισε ότι «η περίπτωση Σουηδίας και Φινλανδίας είναι διαφορετική». Σημείωσε ότι «οι περιπτώσεις Σουηδίας και Φινλανδίας είναι σαφώς διακριτές από αυτές που προανέφερα –Ουκρανίας, Γεωργίας, Μολδαβίας– ως προς την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, γιατί αποτελούν μία αμυντική αντίδραση αυτών των χωρών στο μείζον γεγονός του πολέμου και της ρωσικής εισβολής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT