Θεωρείο: «Κάρφωσε» τους σοσιαλιστές

Θεωρείο: «Κάρφωσε» τους σοσιαλιστές

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Γαλάζια» πάρτι

Πολλά κομματικά πάρτι έλαβαν χώρα το διήμερο στη Θεσσαλονίκη, με πολλά «γαλάζια» στελέχη να δίνουν το «παρών» και να επιδίδονται στο σπορ των δημοσίων σχέσεων. Αποτέλεσμα ήταν το κέντρο της πόλης να έχει πραγματικά γεμίσει από στελέχη της παράταξης, καθώς, όπως έλεγαν έμπειροι περί τα κομματικά, επρόκειτο για τη μεγαλύτερη απόβαση εδώ και πολλά χρόνια. Την εικόνα πάντως χάλασαν κάποια στελέχη –δυστυχώς ακόμη και πρωτοκλασάτα– που εμφάνισαν συμπτώματα… άλλων εποχών, κάνοντας εμφάνιση με πούρα, ακριβά αυτοκίνητα και τεράστιες αστυνομικές συνοδείες, που δεν ήταν καθόλου όμορφο για όποιον το έβλεπε.

Επικίνδυνη οδήγηση

Χαρακτηριστικό είναι πως το απόγευμα του Σαββάτου, πρωτοκλασάτος υπουργός, πηγαίνοντας στην ομιλία Μητσοτάκη, δεν ήταν καθόλου διακριτικός. Η τεράστια συνοδεία του οδηγούσε γρήγορα, «ανοίγοντας δρόμο» μέσα στην πόλη και βάζοντας σειρήνες, κάνοντας τους περαστικούς να κοιτούν έντρομοι, καθώς ο θόρυβος ήταν μεγάλος.

Εδειξε σοσιαλιστές

Πάω τώρα στα αμιγώς πολιτικά, αφού ο πρωθυπουργός έκανε πολλές σημαντικές αναφορές στη ΔΕΘ που δεν αναδείχθηκαν. Για παράδειγμα, σε μια αποστροφή του άφησε σαφώς να εννοηθεί πως για τα αρνητικά δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο το τελευταίο διάστημα έχουν βάλει το χέρι τους και οι σοσιαλιστές. «Δεν θα δεχθώ καμία μα καμία αμφισβήτηση των δημοκρατικών διαπιστευτηρίων της κυβέρνησης από κανέναν που το κάνει με ξεκάθαρα πολιτικά κίνητρα, είτε βρίσκεται εντός είτε εκτός Ελλάδος», ανέφερε και πρόσθεσε: «Γιατί και εκτός Ελλάδος μπορεί να κρύβονται δυνάμεις που είναι εκτός ΕΛΚ και βρίσκουν ευκαιρία να πλάσουν εικόνα για την Ελλάδα η οποία είναι ψεύτικη». Σαφές.

Συζήτηση για Δένδια

Πολλοί απορούσαν το Σάββατο το βράδυ γιατί ο Νίκος Δένδιας αποχώρησε από την ομιλία του πρωθυπουργού στη μέση. Η πραγματικότητα είναι ότι ο ΥΠΕΞ είχε εκδήλωση στις 7 το απόγευμα με τους Εμιρατινούς και άργησε να φθάσει στο Βελλίδειο. Αποτέλεσμα, την καρέκλα του να την έχει πάρει ο Βορίδης και αυτή όπου καθόταν ο υπουργός Εσωτερικών να την πιάσει ο Πιτσιλής, ο οποίος ωστόσο την παραχώρησε στον ΥΠΕΞ. Παρ’ όλα αυτά, ο Δένδιας δεν κάθισε μέχρι τέλους και αποχώρησε κάποια στιγμή.

Πρόταση Καραμανλή

Το δείπνο που έλαβε χώρα το Σάββατο το βράδυ σε ψαροταβέρνα της Θεσσαλονίκης μεταξύ Καραμανλή και Σαμαρά σχολιάστηκε δεόντως στη συμπρωτεύουσα. Η συνάντηση ήρθε έπειτα από πρόταση του Κώστα Καραμανλή στον Μεσσήνιο, και ήταν αυστηρά για δύο, καθώς δεν ήταν κανείς άλλος παρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή