Με δικά του «διλήμματα» στη ΔΕΘ ο Ανδρουλάκης

Με δικά του «διλήμματα» στη ΔΕΘ ο Ανδρουλάκης

Με σαφή κατεύθυνση να αναδείξει το προγραμματικό αλλά και πολιτικό πλαίσιο με το οποίο το ΠΑΣΟΚ θα κατέλθει στις προσεχείς εκλογές ξεκινάει σήμερα η διήμερη παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σαφή κατεύθυνση να αναδείξει το προγραμματικό αλλά και πολιτικό πλαίσιο με το οποίο το ΠΑΣΟΚ θα κατέλθει στις προσεχείς εκλογές ξεκινάει σήμερα η διήμερη παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ. Κατά την αποψινή ομιλία του στο Βελλίδειο (19.30), ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να θέσει το δικό του δίλημμα ενόψει της κάλπης – επί της ουσίας ένα «αντιδίλημμα» στα όσα είπε ο πρωθυπουργός το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον πυρήνα του αφηγήματος του επικεφαλής της Χαρ. Τρικούπη θα βρίσκεται η δημοκρατία και το θεσμικό πρόσημο, κάτι που προϊδεάζει για σαφείς διαχωριστικές γραμμές από τον, κατά το ΠΑΣΟΚ, τρόπο διακυβέρνησης των κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, απορρίπτοντας το δίπολο κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επιπλέον, στην ίδια λογική, ο κ. Ανδρουλάκης θεωρείται βέβαιο ότι θα προτάξει εκ νέου το πρόσημο της αυτονομίας, απέναντι στις συζητήσεις «που θέλουν να προσδώσουν στην παράταξη ρόλο συμπληρώματος».

Σε προγραμματικό επίπεδο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα θέσει έξι εθνικούς στόχους, τους οποίους, όπως λένε από τη Χαρ. Τρικούπη –κινούμενοι στο αφήγημα που προαναφέρθηκε– «για να τους επιτύχουμε, ανατρέπουμε καθεστωτικές πολιτικές και αντιλήψεις από το αδιέξοδο σήμερα της Ν.Δ. και το αποτυχημένο χθες του ΣΥΡΙΖΑ». Αυτή θα είναι και η επίσημη πρώτη, έστω συνοπτική, παρουσίαση του προγράμματος της παράταξης, που συγκροτήθηκε τους τελευταίους μήνες υπό τον Νίκο Χριστοδουλάκη. Οι έξι στόχοι που θα αναδείξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι:

• Μια νέα στρατηγική ανάπτυξης με έμφαση στην εγχώρια προστιθέμενη αξία.

Θα εστιάσει στους θεσμούς, υψώνοντας διαχωριστικές γραμμές από τον, κατά το ΠΑΣΟΚ, τρόπο διακυβέρνησης των κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα.

• Εξασφάλιση ποιοτικών θέσεων εργασίας με ασφαλή εργασιακά δικαιώματα.

• Ισχυρό κοινωνικό κράτος και δημόσια αγαθά για όλους τους πολίτες.

• Ενα νέο φορολογικό σύστημα ως εργαλείο δικαιοσύνης και μοχλός ανάπτυξης.

• Αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους που αποτελεί κοινωνικό και αναπτυξιακό εμπόδιο.

• Διασφάλιση της εύρυθμης δημοκρατικής λειτουργίας μέσω ισχυρών θεσμών αλλά και ενός αποκεντρωμένου ψηφιακού κράτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή