Θεωρείο: Βενιζέλος για Μητσοτάκη

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με θετικό τρόπο έμαθα πως αντέδρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για εκείνον στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, κάτι που δείχνει πως ο ομφάλιος λώρος μεταξύ των δύο πλευρών δεν έχει κοπεί.

H «απάντηση» Γεραπετρίτη

Σύγχυση πήγε να δημιουργηθεί με μια αποστροφή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία «ανεξέλεγκτα και αυτονομημένα άβατα στη δημοκρατία δεν νοούνται», με πολλούς να βλέπουν πρόθεση κριτικής στην κυβέρνηση. Η απάντηση ήρθε από τον υπουργό Γιώργο Γεραπετρίτη που έδωσε συγχαρητήρια και μάλιστα με μεγάλο ενθουσιασμό στον Κουμουτσάκο, καθώς αν κάποιος διαβάσει όλη την ομιλία του πρώην υπουργού θα αντιληφθεί πως μόνο κριτική δεν ήταν απέναντι στην κυβέρνηση.

«Καθαρό τοπίο» μέχρι τις εκλογές

Τι κατάλαβε από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας; Τα στελέχη και οι βουλευτές του κόμματος σχολίαζαν πως έχουν πλέον ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που έθεσε καθαρά ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και λέει όχι αλλαγή στον εκλογικό νόμο και εκλογές την άνοιξη και ξέρουν με τι θα πορευτούν από εδώ και στο εξής. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως η Νέα Δημοκρατία θα τα δώσει όλα για την αυτοδυναμία, καθώς δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές.

Νέα ήθη από Ανδρουλάκη

Το γεγονός της συνέντευξης Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ είναι από μόνο του… είδηση. Και το λέω αυτό, καθώς η Φώφη Γεννηματά δεν παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ, παράδοση που δεν ακολουθεί ο νυν πρόεδρος.

Υποψήφιος στα Ανατολικά

Μία ενδιαφέρουσα προσθήκη αναμένεται να έχει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Ανατολικά της Αττικής. Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος, έχοντας γράψει χιλιόμετρα στην τοπική αυτοδιοίκηση ως αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος δήμαρχος, θα επιδιώξει στις επόμενες εκλογές την είσοδό του στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιοχή «εκκίνησης» για τον δημοσιογράφο θα είναι το Μενίδι, που αποτελεί και τον μεγαλύτερο δήμο της περιφέρειας της Αν. Αττικής, δίνοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση μια δυνατή υποψηφιότητα.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT