Οικονόμου: Φασιστική επίθεση κατά Πέτσα από Ρουβίκωνα

Οικονόμου: Φασιστική επίθεση κατά Πέτσα από Ρουβίκωνα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι τραμπούκοι του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν νύχτα στο σπίτι του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, την ώρα που βρισκόταν μέσα η ανήλικη κόρη του», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Τέτοιου τύπου φασιστική επίθεση που στρέφεται κατά της Δημοκρατίας δεν αποτελεί πολιτική και αναμένουμε από όλα τα κόμματα που πιστεύουν στη Δημοκρατία, να την καταδικάσουν», πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου.


Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η οποιαδήποτε μορφή επίθεσης ή απειλής ενάντια σε πολιτικά πρόσωπα είναι καταδικαστέα. Προφανώς καταδικαστέα είναι και η επίθεση στο σπίτι του κ. Πέτσα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με ανακοίνωση του.


Σε τρεις προσαγωγές υπόπτων προέβησαν οι αστυνομικές αρχές μετά την επίθεση μέλη του Ρουβίκωνα στο σπίτι του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα κατά τις 11.30 το βράδυ της Τετάρτης, παρουσία μάλιστα και της ανήλικης κόρης του.

Οι επιτιθέμενοι πέταξαν τρικάκια με απειλές κατά του υπουργού και φώναξαν συνθήματα.

Ο κ. Πέτσας αποκάλυψε πως την ώρα που έγινε η επίθεση, μέσα στο σπίτι βρισκόταν η ανήλικη κόρη του. Λίγη ώρα μετά την προσαγωγή τους πάντως οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σε ανάρτησή του ο κ. Πέτσας σημείωσε: «Η αποψινή φασιστική επίθεση στο σπίτι μου-την ώρα που βρίσκονταν μέσα η ανήλικη κόρη μου – ας προβληματίσει όσους καλλιεργούν το μίσος. Ο βανδαλισμός και η τρομοκράτηση δεν είναι πολιτική. Πρέπει να ενισχύσουμε το θεσμικό πλαίσιο που προστατεύει τη δημοκρατία μας από τέτοιες επιθέσεις».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή