Θεωρείο: Υφυπουργός ο Τζεφ Πάιατ

Θεωρείο: Υφυπουργός ο Τζεφ Πάιατ

Η αμερικανική Γερουσία ψήφισε χθες ομόφωνα την τοποθέτηση του Τζεφ Πάιατ στη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα ενέργειας

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανική Γερουσία ψήφισε χθες ομόφωνα την τοποθέτηση του Τζεφ Πάιατ στη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα ενέργειας.

Νικητής ο Βενιζέλος

Σε μεγάλη νίκη του… Ευάγγελου Βενιζέλου εξελίσσεται ώς τώρα η ΔΕΘ, μετά τις παρουσίες Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Ανδρουλάκη. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρότι έχουν δεχθεί κριτική από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, επέλεξαν να απαντήσουν με επίθεση φιλίας. Μετά τον κ. Μητσοτάκη, χθες ήταν η σειρά του κ. Ανδρουλάκη ο οποίος κατηγόρησε τη Ν.Δ. πως πάει να βγάλει και τον Βενιζέλο… «Συριζαίο» και πρόσθεσε πως «ο Βενιζέλος πάλεψε για να στηθεί όρθια η Ελλάδα» και «είναι συνεπής και δημοκράτης», ενώ κατέληξε πως δεν τίθεται θέμα «σύγκρισης Βενιζέλου – Γεραπετρίτη». Θα είχε ενδιαφέρον το Σαββατοκύριακο να ερωτηθεί και ο κ. Τσίπρας και αν και αυτός κινηθεί στην ίδια γραμμή, τότε αναμφίβολα ο Ευάγγελος θα βγει από τη ΔΕΘ ως πρόσωπο «κοινής αποδοχής», χωρίς μάλιστα να είναι καν βουλευτής.

Στον ΟΗΕ

Βαλίτσες για τη Νέα Υόρκη έχει ετοιμάσει ήδη η Νίκη Κεραμέως για να εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό στην έναρξη της Συνόδου του ΟΗΕ, που φέτος έχει ως θέμα τον μετασχηματισμό της Παιδείας. Η υπουργός Παιδείας θα λειτουργήσει ως προπομπός της επίσκεψης Μητσοτάκη και μάλιστα προγραμματίζεται να συμμετάσχει ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στη θεματική του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης, ως επικεφαλής από κοινού με τη Σιγκαπούρη.

Τρεις με κορωνοϊό

Σας έλεγα τις προάλλες για τα «γαλάζια» πάρτι που έλαβαν χώρα στη συμπρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ. Δεν ξέρω αν σχετίζεται τούτο με το γεγονός πως τρεις υπουργοί ασθενούν με κορωνοϊό και με το ότι ούτως ή άλλως οι μάσκες στη συμπρωτεύουσα ήταν είδος προς εξαφάνιση.

Διάκριση για την Ελλάδα

Μια σημαντική διάκριση έλαβε η χώρα και συγκεκριμένα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που βραβεύτηκε για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης, τη λεγόμενη ΗΔΙΚΑ, από τον παγκόσμιο σύνδεσμο υπηρεσιών καινοτομίας και τεχνολογίας WITSA. Η επιτυχία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, αν αναλογιστεί κανείς πως στο παγκόσμιο συνέδριο για την καινοτομία και την τεχνολογία WITSA συμμετείχαν πάνω από 4.000 αντιπροσωπείες από πάνω από 80 χώρες.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή