Θεωρείο: Από βδομάδα… επιδόματα

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την καθιερωμένη, μηνιαία, συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εστιάζοντας στο μείζον θέμα της ενεργειακής κρίσης και του δύσκολου χειμώνα που έρχεται. Η τοποθέτησή του μάλιστα είχε και ειδήσεις. Αφού αρχικά ανέφερε πως είναι υποχρέωσή μας να δραστηριοποιηθούμε σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, πρόσθεσε πως «σε εθνικό επίπεδο θέτουμε σε εφαρμογή ένα σχέδιο στήριξης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω της εξουδετέρωσης της ρήτρας αναπροσαρμογής αλλά και της ανακύκλωσης των υπερκερδών των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας», και κατέληξε πως «την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν παρεμβάσεις για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου». Ο πρωθυπουργός, δε, προανήγγειλε πως θα υπάρξει παρέμβαση στην αντλία σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και ένα διευρυμένο επίδομα θέρμανσης.

Στο επίκεντρο η 13η σύνταξη

Κόσμος και κοσμάκης συγκεντρώνεται τις τελευταίες ημέρες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου για την προετοιμασία των όσων θα πει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ, όπου βρίσκεται από σήμερα. Οι πληροφορίες της στήλης λένε πως η κεντρική γραμμή είναι να κρατηθεί ο πήχυς χαμηλά και να μη φανεί πως η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει άσκοπη παροχολογία. Ετσι, ο πρόεδρος του κόμματος θα εστιάσει στην επαναφορά της 13ης σύνταξης κλιμακωτά, όπως το 2019.

Απάντηση στην… τερατογένεση

Για όσους είχαν την παραμικρή αμφιβολία –δεν νομίζω πως ήταν πολλοί–, ο Δημήτρης Κουτσούμπας από τη ΔΕΘ δεν άφησε κανένα περιθώριο να πιστέψει κάποιος πως μπορεί να συμπράξει μετεκλογικά το ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΜέΡΑ25. «Τα τέρατα που ψάχνει, υπάρχουν εκεί που βρίσκεται ο ίδιος και το κόμμα του, μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα δηλαδή, μέσα στο σάπιο σύστημα που υπηρετούν παρέα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στήριξη

Το θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη το βράδυ περί τσακωμού Κυρανάκη – Τζανακόπουλου συζητήθηκε την Παρασκευή το πρωί στον πρωινό καφέ του Μαξίμου. Εκεί, όπως έμαθα, ο πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικός προς τον Κυρανάκη, καθώς τα γεγονότα δεν έγιναν όπως δημοσιοποιήθηκαν, αλλά αρκετά διαφορετικά. Ο Κυρανάκης δεν ξεκίνησε κάποιον καβγά, αντίθετα ζήτησε να καταγραφούν οι απειλές Τζανακόπουλου στα πρακτικά, εξ ου και ο Μητσοτάκης ζήτησε να αποκατασταθεί η αλήθεια μέσω διαρροής. Οπερ και εγένετο.

Εκανε ένεση

Στα παρασκήνια της συνέντευξης Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη την περασμένη Τετάρτη στο Βελλίδειο είναι το πώς κατάφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να βγάλει 3,5 ώρες σερί μετά το πρόσφατο χειρουργείο που είχε. Οπως έμαθα, δεν ήταν τελικά τόσο εύκολο. Αρχικά χρειάστηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης να γίνει αλλαγή στον επίδεσμο, ενώ με το τέλος της συνέντευξης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπέφερε από τόσο έντονους πόνους που χρειάστηκε να κάνει ένεση.

Αλλο Ανδρουλάκης, άλλο ΠΑΣΟΚ

Φάνηκε από τη ΔΕΘ και οι πληροφορίες λένε πως θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. Αναφέρομαι στην πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου να διαχωρίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας εμμέσως, αλλά σαφώς πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν εκφράζει δύο βασικές αγωνίες των πολιτών που επιλέγουν ΠΑΣΟΚ: τη σταθερότητα και τον αποκλεισμό της πιθανότητας να επιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας στην εξουσία.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT