Θεωρείο: Σενάρια συνεργασιών

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη φράση «εγώ δεν αποκλείω κανέναν, αν εξαιρέσετε τα κόμματα με τα οποία μας χωρίζει ένα προγραμματικό χάος» απάντησε ο Μάκης Βορίδης στο ερώτημα εάν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Λίγη ώρα αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κληθείς να σχολιάσει το… παράθυρο που άφησε ανοικτό ο Μάκης Βορίδης, δεν το… έκλεισε, καθώς είπε πως η Ν.Δ. θα επιδιώξει την αυτοδυναμία, αλλά όλα θα κριθούν από την ψήφο των Ελλήνων πολιτών.

«Εγκαίνια» προεκλογικής περιόδου

Μετά την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Νέα Υόρκη –όπου αναμένεται το Σάββατο– θα μπει στην τελική ευθεία ο προγραμματισμός για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής αλλά και τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. O χρόνος που θα γίνει η διπλή συνεδρίαση θα είναι αρχές Οκτωβρίου, παρουσία βεβαίως του πρωθυπουργού, ο οποίος αναμένεται μιλώντας στα στελέχη του να εγκαινιάσει και «επισήμως» την προεκλογική περίοδο, ζητώντας εγρήγορση και κινητοποίηση σε όλα τα επίπεδα. Ο ίδιος άλλωστε προβλέπεται πως θα κάνει τουλάχιστον δύο περιοδείες τον μήνα εκτός Αθήνας, εγκαινιάζοντας την προεκλογική περίοδο.

Μικρασιατική μνήμη

Κατά τα λοιπά, μαθαίνω πως κάτι πολύ ξεχωριστό ετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία τον επόμενο μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πειραιώς σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» θα κάνει μεγάλη εκδήλωση σε κάποια προσφυγική γειτονιά –ίσως στη Νέα Ιωνία– με επίκεντρο πρόσωπα και ιστορίες από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η εκδήλωση είναι ήδη σε φάση προετοιμασίας καθώς θα είναι κεντρικής φύσεως, αφού θα δώσει το «παρών» και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πυρ και μανία

Στο ΠΑΣΟΚ σας πάω τώρα, καθώς το «σίριαλ» της σχέσης της Εύας Καϊλή με την ηγεσία του κόμματος έχει και άλλο επεισόδιο. Η τελευταία απόφαση της ευρωβουλευτού να ψηφίσει υπέρ του «εκλεκτού» του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Αλεσάντρο Τσιοτσέτι, για τη θέση του γραμματέα της Ευρωβουλής, συσσώρευσε και άλλη δυσαρέσκεια στη Χαριλάου Τρικούπη για την Καϊλή. Το ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί ακόμη, ωστόσο, είναι πού θα οδηγηθεί αυτή η σχέση και αν κάποια στιγμή θα υπάρξει επιχείρηση επανασύνδεσης ή θα επέλθει οριστική ρήξη, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT