Θεωρείο: Από τη Νέα Υόρκη στο Μαξίμου

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πρόξενος στη Νέα Υόρκη Κων. Κούτρας θα γίνει, όπως μαθαίνω, μόνιμος κάτοικος Αθηνών, καθώς αναλαμβάνει σύμβουλος του πρωθυπουργού και θα τον συμβουλεύει για μια σειρά από θέματα που γνωρίζει καλά, όπως για παράδειγμα τα ελληνοτουρκικά. Ο κ. Κούτρας, με συσσωρευμένη εμπειρία και πετυχημένη θητεία στη Νέα Υόρκη –ο οποίος εκτός των άλλων ενίσχυσε τους δεσμούς με την ελληνική ομογένεια–, αποτελεί μια αξιόλογη μεταγραφή για το Μέγαρο Μαξίμου.

Ελληνικό δίδυμο

Στις Βρυξέλλες σας πάω τώρα, όπου ο συνάδελφος Αγγελος Αθανασόπουλος, μέχρι πρότινος διπλωματικός συντάκτης στο «Βήμα», μετακομίζει για να αναλάβει χρέη επικεφαλής γραφείου Τύπου στο ΕΛΚ. Είναι σαφές ότι η συνεργασία του θα είναι στενή με έναν άλλον Ελληνα, τον Θανάση Μπακόλα, δημιουργώντας ένα ελληνικό δίδυμο στα ψηλά πατώματα του ΕΛΚ.

Το ΕΛΚ πάει Κρήτη

Μένω στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, καθώς η Ν.Δ. ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη σύνοδό του που θα λάβει χώρα στην Κρήτη στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου. Η μεγαλόνησος θα φιλοξενήσει όλους τους βουλευτές του ΕΛΚ, με τον Μητσοτάκη σε ρόλο κεντρικού οικοδεσπότη, ενώ θα βρίσκεται και στο νησί του. Ενδιαφέρον θα έχει εάν ο πρωθυπουργός κάνει κατά την ομιλία του και κάποια νύξη, παρόμοια με αυτή που είχε κάνει στη ΔΕΘ, για τον τρόπο με τον οποίο οι Σοσιαλιστές επιχειρούν να βάλουν τρικλοποδιές στο ΕΛΚ και στη Ν.Δ.

Το αίτημα

Μια πολύ ενδιαφέρουσα «αποκάλυψη» έκανε η Ρομπέρτα Μετσόλα, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, μιλώντας στους προέδρους των ευρωομάδων. Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε πως έχει ζητήσει γνωμοδότηση των νομικών υπηρεσιών του Ευρωκοινοβουλίου για το κατά πόσον η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη αποτελεί και παραβίαση της ευρωβουλευτικής ασυλίας. Η απάντηση αναμένεται με ενδιαφέρον.

Η δειγματοληψία

Εντονο προβληματισμό προκάλεσε η αμφιλεγόμενη αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ για «πολιτογράφηση με δειγματοληπτική συνέντευξη». Πολλοί βλέπουν πίσω από την αναφορά πολιτικές σκοπιμότητες, με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές να σημειώνουν πως όπως φάνηκε σκοπός του Αλ. Τσίπρα είναι να αντικαταστήσει το παρόν αμερόληπτο σύστημα με τυχαία επιλογή δείγματος. Αυτή τη στιγμή, βάσει του υφιστάμενου συστήματος που θεσμοθετήθηκε από τον γ.γ. Ιθαγένειας Αθανάσιο Μπαλέρμπα, υπάρχει ένας οριζόντιος τρόπος για όποιον θέλει να πάρει ιθαγένεια. Αντίθετα, η δειγματοληπτική διαδικασία από τη φύση της δεν εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση την αμεροληψία και την αντιπροσωπευτικότητα, αντίθετα αφήνει κενό για απόδοση ιθαγένειας κατά το δοκούν.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT