Παρακολουθήσεις – Σακελλαροπούλου: «Επιζήμια κάθε παράταση της εκκρεμότητας»

Παρακολουθήσεις – Σακελλαροπούλου: «Επιζήμια κάθε παράταση της εκκρεμότητας»

Αναφορά στην ανάγκη ολοκλήρωσης των ερευνών για τις παρακολουθήσεις από την κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που συναντήθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο με τον κ. Ν. Ανδρουλάκη.

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συζήτηση για το ζήτημα των υποκλοπών μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο δίνει στο ΠΑΣΟΚ την ικανοποίηση για μεταφορά του θέματος στο ανώτερο πολιτειακό επίπεδο. Στην πρώτη του συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χθες, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε βέβαια στο ζήτημα της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του, έσπευσε όμως να υπογραμμίσει ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης η πλήρης διερεύνηση. «Δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα, αλλά ένα ζήτημα δημοκρατίας και πρέπει να κλείσει χωρίς να μείνει καμία σκιά στο πολιτικό σύστημα», τόνισε σχετικά, ενώ πρόσθεσε πως «είναι αδιανόητο να υπάρχουν νησίδες λειτουργίας του κράτους που κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω της Δικαιοσύνης και υπεράνω του κοινοβουλευτικού ελέγχου». Εξέφρασε την ελπίδα η υπόθεση αυτή να αποτελέσει ευκαιρία για την ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών, «ώστε να υπάρχει κράτος δικαίου».

Η κ. Σακελλαροπούλου μίλησε με παραπομπή στις θεσμικές διαστάσεις της διάκρισης εξουσιών και απευθυνόμενη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «έχω πλήρη επίγνωση και συνείδηση των ορίων του αξιώματός μου, σύμφωνα και με την αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Για το θέμα αρμόδια όργανα εν προκειμένω είναι η Βουλή και η εξεταστική της επιτροπή, καθώς και η Δικαιοσύνη, στην οποία έχετε προσφύγει». Πρόσθεσε ότι επιθυμία όλων είναι να ολοκληρωθεί η έρευνα και να αποφέρει καρπούς το συντομότερο, για να υπογραμμίσει ότι «οποιαδήποτε παράταση αυτής της εκκρεμότητας είναι επιζήμια για τη δημοκρατία μας. Η υπόθεσή σας ανέδειξε με τον πιο εύγλωττο τρόπο την ανάγκη βελτίωσης σε επίπεδο νομοθεσίας και καλών πρακτικών του ισχύοντος νομικού πλαισίου και θωράκισης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου κάθε εξαίρεση από την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών πρέπει να ερμηνεύεται στενά και να υπόκειται σε έλεγχο και λογοδοσία».

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό «να κάνει άρση του απορρήτου ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός με νόμιμο τρόπο την αλήθεια», ενώ αναφέρθηκε και σε όσα έχουν γίνει γνωστά για τις συνεδριάσεις της εξεταστικής επιτροπής, για να καταλήξει λέγοντας ότι «δεν έχουν συνωμοτήσει οι πλανήτες εις βάρος μου, αλλά ένας παρακρατικός μηχανισμός, ο οποίος θα πρέπει να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη».

Στη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία και οι εντεινόμενες προκλήσεις του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, εναντίον της Ελλάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή