Θεωρείο: Δείπνο για τρεις

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη η πρόσκληση για δείπνο του Τζορτζ Τσούνη στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην πρεσβευτική κατοικία. Παρών και ο στενός διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Καλπαδάκης, με τις πληροφορίες να λένε πως το κλίμα ήταν εξαιρετικό. Προφανώς και ο πρέσβης είχε διπλό στόχο: αφενός μετά τις τελευταίες πολλές επαφές με «γαλάζιους» αξιωματούχους θέλησε να ισορροπήσει το εκκρεμές, αφετέρου θέλησε να πάει το πολιτικό κλίμα και από την άλλη πλευρά, όπως ορίζει η θέση του.

Αδύνατο το ραντεβού

Την πιθανότητα συνάντησής του με τον Ερντογάν την είχε ανοίξει πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Τότε, απαντώντας σε ερώτηση της «Κ» είχε πει πως «υπάρχουν ευκαιρίες τους επόμενους μήνες» (για συνάντηση), προσθέτοντας πως «υπάρχει στην Πράγα η πρώτη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στην οποία η Τουρκία είναι πιθανό να προσκληθεί. Εγώ δεν θα είχα καμία αντίρρηση σε μια τέτοια πρόσκληση». Η πιθανότητα μιας συνάντησης στην Πράγα εντάθηκε από την αναφορά Καλίν. Μέχρι εκεί όμως. Η συνεχής κλιμάκωση της τουρκικής ρητορικής και τα όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο «έκλεισαν» υπό τις παρούσες συνθήκες κάθε πιθανότητα για τετ α τετ.

Φλερτ

Το νούμερο 2 της ιταλικής Λέγκας, ο Τζανκάρλο Τζορτζέτι, που αναμένεται να είναι κυβερνητικός εταίρος της νέας ιταλικής κυβέρνησης, φλερτάρει έντονα με το ΕΛΚ. Αυτό αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνοντας πως ο Τζορτζέτι βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Μάνφρεντ Βέμπερ επιδιώκοντας την ένταξή του στο Λαϊκό Κόμμα. Δεν είναι εύκολο, αλλά ως πληροφορία έχει την αξία της.

Ο Χαρδαλιάς και ο Βύρωνας

Από τα ευρωπαϊκά σάς πάω στα πολύ τοπικά. Στην Αττική υπάρχουν συγκεκριμένοι δήμοι που λόγω μεγάλων αντιπαραθέσεων στις προηγούμενες εκλογές μεταξύ «γαλάζιων» στελεχών κατέληξαν στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ. Ενα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Βύρωνας –η έδρα του Νίκου Χαρδαλιά–, όπου οι «γαλάζιοι» τα έκαναν… σαλάτα και ο δήμος κατέληξε στον Δημήτρη Κατωπόδη του ΣΥΡΙΖΑ. Για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο, στην Πειραιώς προσανατολίζονται σε μια εντελώς νέα υποψηφιότητα, αυτή του Χρόνη Ακριτίδη, που στις προηγούμενες εκλογές είχε κατέλθει υποψήφιος βουλευτής στην Κοζάνη. Βασικό σκεπτικό της επιλογής είναι να μην έχει ανάμειξη ο Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς η εμπλοκή του επανατροφοδοτεί παλιές τοπικές κόντρες. Παρόμοια μοντέλα αναζητούνται και σε άλλους δήμους που η Νέα Δημοκρατία θέλει να ξανακερδίσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή