Χαμηλό βαρομετρικό μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

Χαμηλό βαρομετρικό μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

Κανείς στην Κουμουνδούρου δεν πίστεψε πως μετά την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη η συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ θα ήταν δεδομένη

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανείς στην Κουμουνδούρου δεν πίστεψε πως μετά την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη η συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ θα ήταν δεδομένη. Ο επικεφαλής της Χαρ. Τρικούπη συνεχίζει το διμέτωπο, δεν διαπραγματεύεται την αυτονομία του κινήματος και ευελπιστεί σε αύξηση των δυνάμεών του στην πορεία προς τις κάλπες. Οι μετρήσεις του Σεπτεμβρίου δεν έχουν δώσει καλά «μαντάτα» σε κανένα από τα δύο κόμματα. Μια «πρόωρη πόλωση» έδειξε μικρή αύξηση των δυνάμεων της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, πιέζοντας ελαφρώς το ΠΑΣΟΚ. Στην Κουμουνδούρου εξακολουθούν να μην επιθυμούν την αντιπαράθεση με τη Χαρ. Τρικούπη, αλλά τη συνεργασία σε όσο το δυνατόν περισσότερα επίπεδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», πέρα από την εξεταστική επιτροπή, όπου οι δίαυλοι των δύο κομμάτων είναι ανοιχτοί, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ολγα Γεροβασίλη φέρεται να είναι, όποτε χρειάζεται, σε επικοινωνία και με την ομόλογό της Ευαγγελία Λιακούλη, αλλά και με τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη. Κυρίως για τροπολογίες που εισάγονται στα νομοσχέδια και έχουν να κάνουν με τις επιλογές της κυβέρνησης στο οικονομικό πεδίο.

Στις Βρυξέλλες

Ο «πάγος» μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Ανδρουλάκη δεν έχει σπάσει. Και οι δύο βρίσκονται στις Βρυξέλλες και έχει ενδιαφέρον αν τελικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παραστεί στην εκδήλωση μνήμης που θα πραγματοποιηθεί για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλέζου.

Η πρόσφατη εγχείρηση στο πόδι του ίσως δεν του επιτρέψει να δώσει το «παρών» και υπήρξε η πληροφορία ότι θα αποστείλει μήνυμα μέσω βίντεο. Το γεγονός πάντως ότι ο Μανώλης Γλέζος αποτελεί «εθνικό κεφάλαιο» και διετέλεσε βουλευτής – ευρωβουλευτής και στα δύο κόμματα ενδεχομένως να οδηγήσει τελικά τον Νίκο Ανδρουλάκη στο να παρευρεθεί στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου μία αίθουσα θα πάρει το όνομά του. Στην αξιωματική αντιπολίτευση δίνουν μεγάλη σημασία στη σημερινή παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες, καθώς με τον Δημήτρη Παπαδημούλη, τον Βαγγέλη Καλπαδάκη και τη Ζωρζέττα Λάλη (που έκλεισε το ραντεβού) θα συναντηθούν με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν και επίτροπο Ευρωπαϊκών Αξιών και Διαφάνειας, Βέρα Γιούροβα.

Τοπική αυτοδιοίκηση

Σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, καλά πληροφορημένες πηγές μετέφεραν στην «Κ» τη σύμπλευση το τελευταίο διάστημα του Νάσου Ηλιόπουλου με τον Παύλο Γερουλάνο σε αρκετά θέματα, όπως η κοινή πρόταση για τα δημοτικά τέλη. Επειδή ωστόσο ο κ. Γερουλάνος δεν ανήκει στο περιβάλλον της πλειοψηφίας στο ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί αυτή η συμπόρευση να θεωρηθεί πως αποτελεί κάποιο σημάδι για την προοδευτική διακυβέρνηση. Πολλώ δε μάλλον για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε περίπου ένα χρόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT