Θεωρείο: Ο Βέμπερ και η Μελόνι

Θεωρείο: Ο Βέμπερ και η Μελόνι

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κριτική δέχεται ο Μάνφρεντ Βέμπερ για την ήπια στάση που σαφώς κρατάει έναντι της Τζόρτζια Μελόνι, αφού ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) δεν δείχνει διάθεση να στοιχηθεί με εκείνους που ασκούν «με το καλημέρα» σκληρή κριτική στην Ιταλίδα πολιτικό. Στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του ΕΛΚ, το θέμα συζητήθηκε σε διάφορα πηγαδάκια, με πολλούς ευρωβουλευτές του να σημειώνουν ακόμη μία πτυχή: Το Forza Italia του Μπερλουσκόνι είναι (ακόμα) μέλος του ΕΛΚ, ενώ ο Ταγιάνι, συνεργάτης του 86χρονου σήμερα πρώην Ιταλού πρωθυπουργού, αναμένεται να πάρει κορυφαίο υπουργείο στην κυβέρνηση Μελόνι. Την ίδια ώρα, όπως σας έγραφα εντός της εβδομάδας, και η Λέγκα επιχειρεί την ένταξή της στο ΕΛΚ. Συνεπώς η τακτική Βέμπερ –που ενστερνίζονται πάντως και άλλα μέλη του ΕΛΚ– είναι «βλέποντας και κάνοντας», κρατώντας χαμηλούς τόνους έναντι της νέας κατάστασης στην Ιταλία.

Η συνάντηση με νέους

Μένω στην Κρήτη, καθώς ο βουλευτής και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Τάσος Χατζηβασιλείου συμμετείχε σε ένα ενδιαφέρον πάνελ αποτελούμενο αποκλειστικά από τους νεότερους ηλικιακά Ευρωπαίους συναδέλφους του, κάτω των 40 ετών. Εκεί ο Χατζηβασιλείου απάντησε σε πολλές ερωτήσεις για την πολιτική Μητσοτάκη έναντι της νεολαίας, τα ελληνοτουρκικά, το ουκρανικό. Και τις απάντησε στα αγγλικά και στα γαλλικά, κάτι που σχολιάστηκε θετικά.

O ανιψιός

Εδώ και καιρό φημολογείται πως ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στο Ηράκλειο και τη θέση του θα επιχειρήσει να πάρει ο ανιψιός του, Κώστας Κεφαλογιάννης. Η «πρεμιέρα» της υποψηφιότητας έγινε το προηγούμενο διήμερο στην Κρήτη, στο περιθώριο του συνεδρίου του ΕΛΚ, καθώς ο Μανώλης είχε πάρει επ’ ώμου τον νεαρό και τον γνώριζε σε άλλα μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας της Ν.Δ. αλλά και στα τοπικά στελέχη.

«Πλατεία Ελλάδας»

Η ενεργοποίηση των απανταχού Ελλήνων για την προώθηση και ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της χώρας αποτελεί κεντρικό στοίχημα για την κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα αποδήμων, Ανδρέας Κατσανιώτης θα μεταβεί στη Νότια Αμερική και θα επισκεφθεί τις ελληνικές κοινότητες σε Σάο Πάολο, Μπουένος Αϊρες και Μοντεβιδέο, ενώ θα μετάσχει και στην Κληρικολαϊκή συνέλευση των ομογενών της Λατινικής Αμερικής για το 2022. Στην πρωτεύουσα της Αργεντινής εκτός από συναντήσεις με τον ομόλογό του Πάμπλο Τεταμάντι θα παραστεί στην τελετή μετονομασίας τμήματος κεντρικού πάρκου της πόλης σε «Πλατεία Ελλάδας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή