Θεωρείο: Νουθεσίες σε υπουργούς

Θεωρείο: Νουθεσίες σε υπουργούς

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα είχε και μία αιχμή προς –κάποιους προφανώς– υπουργούς, οι οποίοι φαίνεται να μη δίνουν την πρέπουσα σημασία στους βουλευτές και να έχουν καβαλήσει το καλάμι, κατά το κοινώς λεγόμενον. Είπε λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης πως ο ρόλος των βουλευτών είναι «κομβικός» και η πόρτα του είναι πάντα ανοιχτή. «Το ίδιο θα ζητήσω να ισχύει και για όλους τους υπουργούς», πρόσθεσε, σε μια κεκαλυμμένη μεν, αλλά σαφέστατη αιχμή.

Καμία αναφορά στο ΠΑΣΟΚ

Κατά τα λοιπά, από τα ενδιαφέροντα της ομιλίας του πρωθυπουργού είναι πως δεν έκανε ούτε μία(!) αναφορά στο ΠΑΣΟΚ, ενώ και η αναφορά του στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν αιχμηρή μεν, αλλά πολύ περιορισμένη, κάτι που δείχνει πως ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να εστιάσει χθες στο δικό του κόμμα και τους βουλευτές του.

Το τρολάρισμα στον Σπανάκη

Ο βουλευτής Σπανάκης ανεβαίνοντας στο βήμα αναφέρθηκε στον ακριβή χρόνο των εκλογών, λέγοντας πως απομένουν… 230 ημέρες! Με έκπληξη ο Μητσοτάκης τον άκουσε και φυσικά σχολίασε περιπαικτικά τον κουμπάρο του, καθώς τον έχει παντρέψει: «Ενδιαφέρον έχει πως οι βουλευτές μου ξέρουν περισσότερα από όσα ξέρω εγώ», είπε χαμογελώντας, καθώς παρεξήγηση με τον Σπανάκη δεν νοείται, αφού ο βουλευτής είναι από τις συμπάθειες του πρωθυπουργού.

Προσωπικό ενδιαφέρον

Ο πρωθυπουργός έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για τη Νόνη Δούνια, καθώς μετά τη λιποθυμία της βουλευτού, πήγε ο ίδιος στο ιατρείο να μάθει για την κατάστασή της. Η βουλευτής Πειραιά, πάντως, είναι καλά και λίγο μετά προχώρησε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευχαριστώντας άπαντες για το ενδιαφέρον.

Αντιπαράθεση

Βιάστηκε να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Ο λόγος για τον Δημήτρη Παπαδημούλη, που ανάρτησε στο Twitter ότι η Επιτροπή PEGA θα ερχόταν στην Ελλάδα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ζητώντας να δει, μεταξύ άλλων, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Γρηγόρη Δημητριάδη, τον Γιάννη Λαβράνο και τον Φέλιξ Μπίτζιο. Οπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για εσωτερικό έγγραφο με… σκέψεις και όχι οριστική απόφαση, καθώς δεν είχε καν κοινοποιηθεί στις πολιτικές ομάδες. Αυτά είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, Γερούν Λένερς, o οποίος απάντησε, επίσης μέσω Twitter, στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας την απόσυρση του tweet.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή