Ν. Ανδρουλάκης: Ζήτημα δημοκρατίας η διαλεύκανση

Ν. Ανδρουλάκης: Ζήτημα δημοκρατίας η διαλεύκανση

Ως ζήτημα δημοκρατίας και όχι ως ένα προσωπικό ζήτημα έθεσε χθες το θέμα της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ζήτημα δημοκρατίας και όχι ως ένα προσωπικό ζήτημα έθεσε χθες το θέμα της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου. «Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι για να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο που θα καθορίσει ένα μέλλον φωτεινό και όχι ένα μέλλον σκοτεινό ενός μεσαίωνα όπου ολιγάρχες ή πολιτικοί, θέλοντας να κρατήσουν την εξουσία με νύχια και με δόντια, χρησιμοποιούν αυτές τις απαράδεκτες και σκοτεινές πρακτικές». Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε στα μέλη της επιτροπής για το χρονικό των αποκαλύψεων αναφορικά με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του, την απόπειρα παγίδευσης με το λογισμικό Predator και την παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Οπως είπε, έγιναν με διαφορά λίγων ημερών. «Αρα ουσιαστικά μιλάμε για δύο γεγονότα τα οποία συγχρονίζονται, παρόλο που η κυβέρνηση λέει ότι δεν χρησιμοποιεί το Predator, αλλά δεν κάνει και τις κινήσεις που χρειάζονται για να μάθουμε επιτέλους ποιος το χρησιμοποιεί, γιατί δεν είμαι το μόνο κρούσμα», ανέφερε. Είπε, μάλιστα, ότι για τον ίδιο είναι προφανές ότι οι λόγοι παρακολούθησής του είναι πολιτικοί και συνδέονται με την κάθοδό του στις διαδικασίες για ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Ανέφερε, επίσης, ότι με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του παρακολουθούνταν επί της ουσίας όλοι οι συνομιλητές του, «χαρτογράφησαν όλο το κόμμα», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε στη συνεδρίαση της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου για την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του.

Απαντώντας σε ερώτηση από τον συντονιστή του ΕΛΚ στην επιτροπή, Χουάν Ιγνάσιο Αλβάρες, γιατί δεν έχει ενημερωθεί για τους λόγους της παρακολούθησης, ο κ. Ανδρουλάκης αναρωτήθηκε: «Περιμένουν από το θύμα να πει γιατί το παρακολουθούσαν και να βρει ποιος έχει το Predator στην Ελλάδα; Η κυβέρνηση πρέπει να πει γιατί με παρακολουθούσε». Ακολούθως, κάλεσε τα μέλη της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου όταν θα έρθουν στην Ελλάδα να ζητήσουν να δουν «όσους προστάτευσε η Ν.Δ.», αναφερόμενος προφανώς στη διαδικασία της εξεταστικής επιτροπής και τους μάρτυρες που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ να κληθούν εκεί. Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη να ερευνηθεί διεξοδικά η λειτουργία των εταιρειών Intellexa και Krikel στην Ελλάδα.

«Αυτό που θέλω είναι δικαιοσύνη και διαφάνεια από όλους, και από την ελληνική κυβέρνηση και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – γιατί αυτή είναι η θέση μας ως δημοκράτες, ως προοδευτικοί», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή