Θεωρείο: Αγγλοι σύμβουλοι στο Μαξίμου

Θεωρείο: Αγγλοι σύμβουλοι στο Μαξίμου

Στην Καθημερινή της Κυριακής μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ για τον Σταν Γκρίνμπεργκ, τον Αμερικανό γκουρού της επικοινωνίας, που προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Μαξίμου εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια. Αλλά δεν είναι ο μόνος

3' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Καθημερινή της Κυριακής μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ για τον Σταν Γκρίνμπεργκ, τον Αμερικανό γκουρού της επικοινωνίας, που προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Μαξίμου εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια. Αλλά δεν είναι ο μόνος. Οπως μαθαίνω, τελευταία το Μαξίμου έχει ανοίξει δίαυλο με Bρετανούς ειδικούς της επικοινωνίας, έχοντας κεντρικό στόχο να υπάρξει βοήθεια ώστε να μειωθεί κάθε αρνητική δημοσιότητα στον ξένο Τύπο. Πρόκειται για θέμα μεγάλης σημασίας για την κυβέρνηση, καθώς μπορεί όσοι διαβάζουν τα δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο να μην ψηφίζουν, δεν παύει όμως να δημιουργούν ζημιά για την εικόνα της κυβέρνησης κάποια αρνητικά δημοσιεύματα.

Κίνηση-ματ Ν.Δ. στην Κρήτη

Μια κίνηση που θα συζητηθεί πολύ ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η Νέα Δημοκρατία. Στην Πειραιώς σχεδιάζουν να στηρίξουν για περιφερειάρχη Κρήτης τον Σταύρο Αρναουτάκη, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί επίμονα να εμφανίσει ως δικό του στέλεχος, ενώ ο ίδιος «κατάγεται» από το ΠΑΣΟΚ. Για όσους ξέρουν πάντως το παρασκήνιο, η σκέψη δεν είναι καινούργια, καθώς και στις προηγούμενες εκλογές υπήρξε πρόθεση από τη Ν.Δ. να στηριχθεί ο Αρναουτάκης, αλλά η συμφωνία χάλασε από κορυφαίο πολιτικό παράγοντα της Κρήτης, που δεν του άρεσε η προοπτική.

Κλειδώνει υποψηφιότητα

Με αυτόν τον τρόπο, πάντως, ο Αρναουτάκης μπορεί να γίνει ο πρώτος περιφερειάρχης που τον στηρίζουν όλα τα κόμματα, καθώς και το ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένο πως θα κινηθεί προς την υποψηφιότητά του. Χαρακτηριστικό είναι πως ένας από τους πιο στενούς του συνεργάτες, ο νυν πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Παύλος Μπαριτάκης, «κλειδώνει» για υποψήφιος στον νομό Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ. Εκεί θα είναι και ο ένας νομός που θα επιλέξει ο πρόεδρος Ανδρουλάκης, καθώς πρόκειται για την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ηλιόπουλος για Επικρατείας

Εναν Ηλιόπουλο –και δεν αναφέρομαι στον Νάσο– σκέπτονται στην Κουμουνδούρου για το Επικρατείας. Ο λόγος για τον Οθωνα Ηλιόπουλο, 60 ετών σήμερα, που διαθέτει πραγματικά ένα καλό βιογραφικό, καθώς είναι αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των ΗΠΑ και εργάζεται ως βασικός ερευνητής στο Massachusetts General Hospital στη Βοστώνη. Ο Ηλιόπουλος, όμως, είναι γέννημα θρέμμα της Ελλάδας και δη της Αριστεράς, καθώς στα νεανικά του χρόνια υπήρξε μέλος στο Μαθητικό της Νεολαίας του ΚΚΕ εσωτερικού, «Ρήγας Φεραίος», ενώ αργότερα ως φοιτητής Ιατρικής διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής επί σειρά ετών. Συνεπώς, την ξέρει τη δουλειά.

Μάχη για μία θέση

Η Νέα Δημοκρατία το επόμενο διάστημα θα αρχίσει να καταλήγει στα οριστικά ονόματα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά της. Μια ενδιαφέρουσα μάχη είναι αυτή στη Δυτική Αττική, που λόγω της ποσόστωσης των γυναικών θα πρέπει τελικά να επιλεγεί ένας εκ των Ανδρέα Τσώκου και Σταμάτη Πουλή, καθώς και οι δύο δεν χωράνε στο ψηφοδέλτιο. Στις προηγούμενες εκλογές είχε προκριθεί ο κ. Πουλής, με τον Ανδρέα Τσώκο να μην το βάζει κάτω, καθώς στις αρχές του χρόνου παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών, προκειμένου να διεκδικήσει θέση στα ψηφοδέλτια. Κάτι ωστόσο που δεν είναι ακόμη βέβαιο, καθώς ο Πουλής έχει μια πολύ ισχυρή στήριξη: του Αδ. Γεωργιάδη.

Ενας παλιός γνώριμος

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε την Πέμπτη το μεσημέρι, όπως μου είπε αυτόπτης μάρτυρας, μια πολύ γνωστή φιγούρα –και κυρίως φωνή– ανά την Ελλάδα. Ο Μανώλης Μαυρομμάτης, πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και θρυλική δημοσιογραφική φωνή, είχε τετ α τετ με τον Γιώργο Γεραπετρίτη. Το περιεχόμενο της συνάντησης δεν το γνωρίζω, αλλά μπορώ να το φανταστώ, καθώς ο Μαυρομμάτης είναι άριστος γνώστης της ιταλικής πολιτικής κατάστασης και μάλιστα την περίοδο των ιταλικών εκλογών βρισκόταν επί ιταλικού εδάφους και τις παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς.

Μαζί Σαμαράς – Τσούνης

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φαίνεται πως έχει «ταιριάξει» με τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη. Μετά την πρόσκληση του Αμερικανού σε δεξίωση στην πρεσβευτική κατοικία για το Πανεπιστήμιο του Ντελαγουέρ, στην οποία παρευρέθη και η αδερφή του Τζο Μπάιντεν, οι δυο τους αναμενόταν να βρεθούν ξανά το Σαββατοκύριακο στον Πλάτανο Ναυπακτίας –τόπο καταγωγής του Τσούνη– όπου θα ξεκουράζονταν αμφότεροι. Την Παρασκευή, πάντως, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν στην Τρίπολη μαζί με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, στην ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων, ανάμεσα στους οποίους ήταν οι υιοί Σαμαράς και Αβραμόπουλος.

Συνάντηση Ανδρουλάκη με NBAer!

Αυτή είναι από τις ειδήσεις που δεν θα περίμενε κανείς να διαβάσει και όμως είναι αληθινή. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έχει τετ α τετ, πιθανότατα στη Βουλή, με τον Τούρκο σταρ του NBA Eνές Καντέρ, που έχει ανοικτό πόλεμο με τον Ταγίπ Ερντογάν και μάλιστα είναι persona non grata στη γείτονα. Τη συνάντηση ζήτησε ο ίδιος ο σταρ του ΝΒΑ, καθώς είδε την ομιλία του Ανδρουλάκη στην Ευρωβουλή εναντίον του Ερντογάν και ζήτησε συνάντηση. Οσον αφορά τώρα τον ερχομό του στην Ελλάδα, είναι για ένα event, αλλά ο Τούρκος, καθότι πολιτικοποιημένος, είπε να κάνει και τις επαφές του.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή