Θεωρείο: Σε ακριτικό νομό ο Ανδρουλάκης

Θεωρείο: Σε ακριτικό νομό ο Ανδρουλάκης

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι σίγουρα υποψήφιος στον νομό Ηρακλείου, τόπο καταγωγής του, αλλά ως πρόεδρος κόμματος θα είναι σε δύο ακόμη νομούς. Ο δεύτερος θα είναι στην Αθήνα και ο τρίτος, όπως μου είπαν, σε ακριτικό νομό, θέλοντας να συμβολίσει τη γνωστή ρήση πως «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα». Απλά η επιλογή δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμη για λόγους στρατηγικής: αν γίνει γνωστή δεν θα θέλει να βάλει κανείς υποψηφιότητα –αφού δεν θα εκλέγεται– και το ψηφοδέλτιο θα μείνει γυμνό.

«Συγκυβέρνηση» Ζέρβα

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε με εκδήλωση στο Μέγαρο της πόλης ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Το ενδιαφέρον ήταν από… κάτω, στους παρευρισκομένους, καθώς εκεί βρέθηκε σύσσωμη η Ν.Δ. της Θεσσαλονίκης. Θυμίζω πως στις προηγούμενες εκλογές το «επίσημο» χρίσμα το είχε ο Ταχιάος και όχι ο Ζέρβας, που παρ’ όλα αυτά εξελέγη και όπως φαίνεται θα έχει πολύ περισσότερη Ν.Δ. στο πλευρό του αυτή τη φορά. Ενδιαφέρον είχε ακόμη το γεγονός πως στους παρόντες ήταν αρκετοί δήμαρχοι και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι προερχόμενοι από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, δημιουργώντας μια άτυπη «συνεργασία» στον Δήμο της Θεσσαλονίκης, κάτι που δεν συμβαίνει πλέον κεντρικά.

Ενημέρωση Μπρατάκου

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε την περασμένη εβδομάδα ο Σπήλιος Λιβανός, άρτι αφιχθείς από το ταξίδι του στις ΗΠΑ ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΝΑΤΟ. Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας είχε τετ α τετ με τον Γιάννη Μπρατάκο –τους συνδέει και μια στενή φιλία– τον οποίο ενημέρωσε αναλυτικά για το ταξίδι του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο ενισχυμένος του Μαξίμου

Εάν κάποιος υπουργός έχει βρεθεί σε όλα τα επίπεδα ενισχυμένος το τελευταίο διάστημα, αυτός είναι ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο παρά τω Πρωθυπουργώ θεωρείται –και έτσι είναι πλέον– «παλιός» στο Μαξίμου, έχοντας γνώση των θεμάτων και των καταστάσεων και ως εκ τούτου καλείται να χειριστεί πολύ περισσότερα θέματα από ό,τι στο παρελθόν. Από τα πολύ δύσκολα κεντρικής φύσεως έως εσωκομματικά ζητήματα, όπως το πρόσφατο που προέκυψε με την άρση της ασυλίας του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, το οποίο στο παρασκήνιο ήθελε λεπτούς χειρισμούς τους οποίους έκανε ο υπουργός Επικρατείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή