Σε καταφύγιο στο Κίεβο ο Ν. Δένδιας: Ήχησαν σειρήνες ενώ βρισκόταν στο ουκρανικό ΥΠΕΞ

Σε καταφύγιο στο Κίεβο ο Ν. Δένδιας: Ήχησαν σειρήνες ενώ βρισκόταν στο ουκρανικό ΥΠΕΞ

Ήχησαν οι προειδοποιητικές σειρήνες στο Κίεβο την ώρα που ο Νίκος Δένδιας βρισκόταν στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών για να συναντηθεί με τον ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Κίεβο βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Ο κ. Δένδιας έγινε δεκτός στο Ουκρανικό Υπουργείο Εξωτερικών από τον ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα. Την ώρα μάλιστα της συνάντησης, ήχησαν οι προειδοποιητικές σειρήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός, ο Ουκρανός ομόλογός του και η ελληνική αντιπροσωπεία είναι καλά και βρίσκονται σε καταφύγιο.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έφτασε νωρίς το πρωί στην ουκρανική πρωτεύουσα με τρένο μέσω Πολωνίας. Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του ήταν η ελληνική πρεσβεία. Εκεί συναντήθηκε με τον με τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ουκρανίας του Ουκρανικού Κοινοβουλίου, T.Plachkova, τον Πρύτανη του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης, M.Trofymenko, και την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Κύπρου, Λίνα Θεμιστοκλέους.

Στην ατζέντα βρέθηκαν η κοινοβουλευτική διπλωματία, οι σχέσεις Ελλάδας-Ουκρανίας, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ακαδημαϊκά θέματα και η ελληνική ομογένεια. Ο κ. Δένδιας καταδίκασε πλήρως τον αναθεωρητισμό. Επίσης, ευχαρίστησε την κ. Θεμιστοκλέους για τη συνεισφορά της στις επιχειρήσεις επαναπατρισμού από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων πολιτών και ομογενών.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή