Εξοικονομώ-Ανακαινίζω: Αύριο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση

Εξοικονομώ-Ανακαινίζω: Αύριο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως τα τρια τελευταία χρόνια η αγορά ακινήτων και ο κατασκευαστικός κλάδος έχουν πάρει μπρος, με τη βοήθεια και των μέτρων της κυβέρνησης, όμως η ανάκαμψη δεν έχει καλύψει ακόμα τις πληγές που άφησε πίσω η κρίση

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται αύριο το πρόγραμμα Εξοικονομώ-Ανακαινίζω, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, στο πλαίσιο της 23ης Prodexpo, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Το πρόγραμμα, που αφορά κυρίως σε κλειστά ακίνητα, εντάσσεται στον ευρύτερο κυβερνητικό σχεδιασμό για τη στέγαση των νέων ανθρώπων και θα προβλέπει επιδοτήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση και την ανακαίνιση κατοικιών. 

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως τα τρια τελευταία χρόνια η αγορά ακινήτων και ο κατασκευαστικός κλάδος έχουν πάρει μπρος, με τη βοήθεια και των μέτρων της κυβέρνησης, όμως η ανάκαμψη δεν έχει καλύψει ακόμα τις πληγές που άφησε πίσω η κρίση.

«Υπάρχει η ανάγκη η νέα γενιά να μισθώσει κατοικίες σε λογικές τιμές συγκριτικά με τα εισοδήματά της. Για να το πετύχουμε αυτό έχουμε μια πολυεπίπεδη πολιτική σχετικά με την προσιτή κατοικία» υπογράμμισε ο κ. Σκέρτσος, αναδεικνύοντας την ανάγκη να δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες κλειστών και παλαιών κατοικιών. «Περίπου το 85% των ακινήτων στη χώρα  είναι άνω των 20 ετών. Υπάρχει μεγάλο απόθεμα κλειστών και παλαιών κατοικιών και πρέπει να δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες ώστε να τα ανοίξουν» εξήγησε ο υπουργός. 

Πέρα από το πρόγραμμα Εξοικονομώ – Ανακαινίζω, η στρατηγικη της κυβέρνησης για προσιτή κατοικία περιλαμβάνει επίσης και την κοινωνική αντιπαροχή, με στόχο μια ολιστική αξιοποιηση της δημοσιας περιουσιας που κατέχουν δήμοι, υπουργεία και άλλοι οργανισμοί. «Το εργαλείο πιστευω θα δουλέψει σε βάθος χρόνου και θα δώσει προσιτές κατοικίες. Με την κοινωνική αντιπαροχή δημιουργούμε μια νέα αγορά. Καλούμε ξένους επενδυτές να συμμετάσχουν και να αξιοποιήσουν το νέο θεσμικό πλαίσιο. Θέλω όμως να πω πως μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η επανακατοίκηση του κέντρου της Αθήνας, δεν μπορούμε να το αφήσουμε να ερημώσει» συμπλήρωσε ο κ. Σκέρτσος. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή