Ν.Δ.: Διαγραφή Πάτση με απόφαση του κ. Μητσοτάκη

Ν.Δ.: Διαγραφή Πάτση με απόφαση του κ. Μητσοτάκη

Ενα βουλευτή λιγότερο έχει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, που πλέον αριθμεί 156 μέλη, μετά τη διαγραφή του βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα βουλευτή λιγότερο έχει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, που πλέον αριθμεί 156 μέλη, μετά τη διαγραφή του βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση. Χθες ο γραμματέας της Κ.Ο. Γιάννης Μπούγας κάλεσε τον βουλευτή για εξηγήσεις, μετά τις καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με τις οποίες ο «γαλάζιος» βουλευτής εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκατ. στην τιμή των 4,3 εκατ. και ο κ. Πάτσης κερδοσκοπεί από αυτό, ενώ είχε λάβει και απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ. Οπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, οι απαντήσεις στις εξηγήσεις που του ζητήθηκαν δεν κρίθηκαν επαρκείς και για αυτό διεγράφη από την Κ.Ο. της Ν.Δ. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι «τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη Ν.Δ.». Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ο πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί για την υπόθεση και είχε δώσει εντολή προς τα αρμόδια όργανα της Κ.Ο., στην περίπτωση που διαπιστωθούν ευθύνες του βουλευτή Γρεβενών, να αποδοθούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την απόφαση κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως η αποπομπή είναι προσχηματική, προσθέτοντας πως «είναι κανονικότητα της κυβέρνησής του το πλιάτσικο». Παράλληλα σημείωσε πως από πέρυσι τον Ιούνιο είχε καταθέσει σχετική ερώτηση για τις απευθείας αναθέσεις στα ΕΛΤΑ ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Κάτσης προς τον κ. Πιερρακάκη, χωρίς να λάβει ποτέ απάντηση.

Δεν κρίθηκαν επαρκείς οι εξηγήσεις του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. – Παραίτηση υπέβαλε και ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Γ. Κωνσταντόπουλος για «λόγους ευθιξίας».

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με άτυπη ενημέρωση που έκανε, απάντησε στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει στο κάδρο τον Κυρ. Πιερρακάκη κάνοντας λόγο για «μικροπολιτική σκοπιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από την απόπειρα εμπλοκής του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης –και του Κυριάκου Πιερρακάκη προσωπικά– στην υπόθεση που έχει ανακύψει με τα ΕΛΤΑ». Επί του πεδίου το υπουργείο απαντά πως δεν έχει καμία αρμοδιότητα και παραπέμπει σε παλαιότερη επίσημη τοποθέτηση του κ. Νίκου Παππά αναφορικά με τον ρόλο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής στα ΕΛΤΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 διακήρυττε με επίσημες δηλώσεις ότι τα ΕΛΤΑ δεν βρίσκονται στην εποπτεία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, αλλά ότι το τελευταίο έχει αρμοδιότητα μόνο επί των νομοθετικών και κανονιστικών θεμάτων που αφορούν τον ταχυδρομικό τομέα», αναφέρει χαρακτηριστικά. Μάλιστα, λίγο μετά την αποπομπή Πάτση ακολούθησε παραίτηση και του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΤΑ Γεωργίου Κωνσταντόπουλου για «λόγους ευθιξίας». Τέλος, ο ίδιος ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Ανδρέας Πάτσης, σε ανακοίνωσή του, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για ψεύδη και προαναγγέλλει την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή