Παρακολουθήσεις: Σε Ελλάδα και Κύπρο αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου

Παρακολουθήσεις: Σε Ελλάδα και Κύπρο αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου

Από την 1η έως τις 4 Νοεμβρίου, ομάδα ευρωβουλευτών θα μεταβεί στην Κύπρο και την Ελλάδα για να ερευνήσει την ανάπτυξη και τη χρήση λογισμικών παρακολουθήσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Ελλάδα και την Κύπρο θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες ομάδα ευρωβουλευτών, προκειμένου να διερευνήσει τις καταγγελίες για ανάπτυξη και χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό ανακοινωθέν, στην Κύπρο (1-2 Νοεμβρίου), μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για το Pegasus και αντίστοιχο κατασκοπευτικό λογισμικό («PEGA») θα συναντηθούν με την υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου, άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, νομικούς εμπειρογνώμονες, εκπροσώπους ΜΚΟ και δημοσιογράφους.

Στη συνέχεια, οι ευρωβουλευτές θα μεταβούν στην Ελλάδα (2-4 Νοεμβρίου), όπου θα συνομιλήσουν με μέλη της Βουλής των Ελλήνων, συμπεριλαμβανομένων βουλευτών που συμμετείχαν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις παρακολουθήσεις, καθώς και με κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους ΜΚΟ, δημοσιογράφους, στελέχη ανεξάρτητων αρχών και άλλους σχετιζόμενους φορείς.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή