Θεωρείο: Στην Αθήνα η πρύτανης της Σχολής Fletcher

Θεωρείο: Στην Αθήνα η πρύτανης της Σχολής Fletcher

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο νέος ρόλος Αρβανιτόπουλου

Μετά την επιτυχημένη θητεία του στην έδρα «Καραμανλή» στο Πανεπιστήμιο Tufts, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει επιστρέψει εδώ και λίγο καιρό στην Ελλάδα και έχει ήδη αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, καθώς αποτελεί τον νέο γενικό διευθυντή του Ιδρύματος Καραμανλή. Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι πως η θέση παρέμενε κενή από το 2019, όταν απεβίωσε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, κάτι που αποτυπώνει τη μεγάλη εκτίμηση της οικογένειας Καραμανλή στο πρόσωπο του Αρβανιτόπουλου. Οσον αφορά τη θέση του κ. Αρβανιτόπουλου στο Tufts, θα την καταλάβει για πρώτη φορά μία γυναίκα. Πρόκειται για την καθηγήτρια του Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Αθηνών Φωτεινή Παζαρτζή.

Τετ α τετ

Συνεχίζω με το Tufts, καθώς από προχθές το βράδυ βρίσκεται στην Αθήνα η πρύτανης της Σχολής Fletcher, Διεθνών Σχέσεων που ανήκει στο Tufts, κ. Ρέιτσελ Κάιτ, έχοντας στο πρόγραμμά της μπαράζ συναντήσεων, με αποκορύφωμα το τετ α τετ που θα έχει με τον κ. Μητσοτάκη. Οι επαφές της πρυτάνεως ξεκίνησαν χθες με συνάντηση με τους αποφοίτους του πανεπιστημίου, προεξάρχοντος του υπουργού Υποδομών Κ. Καραμανλή, ενώ παρόντες ήταν ακόμα οι βουλευτές Δ. Καιρίδης, Ολ. Κεφαλογιάννη και ο Δ. Τσιόδρας από το Μαξίμου, παρουσία και του Αμερικανού πρέσβη Τζορτζ Τσούνη. Η κ. Κάιτ θεωρείται γκουρού στα θέματα περιβάλλοντος, είναι ειδική εκπρόσωπος του ΟΗΕ και επικεφαλής του οργανισμού «SE4all».

Δείπνο

Χθες το βράδυ, η κ. Κάιτ παρευρέθη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κατά την ανάδειξη σε επίτιμο καθηγητή του κ. Ρόμπερτ Φάτσγκραφ, ο οποίος υπήρξε καθηγητής και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, του Δημήτρη Καιρίδη, αλλά και του Τζέιμς Σταυρίδη στη Βοστώνη. Σήμερα η κ. Κάιτ θα εκφωνήσει ομιλία στο Ιδρυμα Καραμανλή και αμέσως μετά έχει προγραμματιστεί δείπνο προς τιμήν της από την οικογένεια Καραμανλή και τον Πέτρο Μολυβιάτη, ο οποίος είναι σαρξ εκ της σαρκός της οικογένειας.

Πρώτη συνάντηση

Στη Ρώμη βρίσκεται ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος θα είναι ο πρώτος Ελληνας υπουργός που θα συναντηθεί με στέλεχος της νέας ιταλικής κυβέρνησης, αφού θα δει τον νέο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ραφαήλ Φίτο, στο Palazzo Chigi (το ιταλικό Μαξίμου). Ο Βαρβιτσιώτης, όμως, έχει και άλλον λόγο που ταξιδεύει στη γείτονα καθώς σε ειδική τελετή, που θα πραγματοποιηθεί στη Villa Magistrale, θα παρασημοφορηθεί από το Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας, αφού με δική του νομοθετική πρωτοβουλία πέρυσι τέτοια εποχή εγκαινιάστηκαν οι διπλωματικές μας σχέσεις. Το Τάγμα έχει ιστορικούς δεσμούς αιώνων με τη χώρα μας και ιδίως με τη Ρόδο, από το 1310 έως το 1523, υπερασπιζόμενο το νησί απέναντι στους Οθωμανούς.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή