Κυβερνητικές πηγές για Τζιτζικώστα: Πήγε στη Σμύρνη όχι μόνο ως Έλληνας αλλά και ως Ευρωπαίος αξιωματούχος

Κυβερνητικές πηγές για Τζιτζικώστα: Πήγε στη Σμύρνη όχι μόνο ως Έλληνας αλλά και ως Ευρωπαίος αξιωματούχος

«Όταν έφθασε του είπαν οτι υπάρχει απαγόρευση εισόδου του στη χώρα. Όταν ζήτησε να του εξηγήσουν τους λόγους, δεν δόθηκε απάντηση», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με την πρόκληση σε βάρος του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, που παρέμεινε σήμερα για ώρες εγκλωβισμένος στο λιμάνι της Σμύρνης.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Όταν έφθασε του είπαν οτι υπάρχει απαγόρευση εισόδου του στη χώρα. Όταν ζήτησε να του εξηγήσουν τους λόγους, δεν δόθηκε απάντηση», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με την τουρκική πρόκληση σε βάρος του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Απόστολου Τζιτζικώστα, που παρέμεινε σήμερα για ώρες εγκλωβισμένος στο λιμάνι της Σμύρνης καθώς οι τουρκικές Αρχές δεν του επέτρεψαν την είσοδο στη γείτονα χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αποστολος Τζιτζικωστας πηγε το πρωί στη Σμύρνη με το πλοίο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη προκειμένου να προεδρεύσει στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ. Όχι δηλαδή μονο ως Έλληνας αλλά και ως Ευρωπαίος αξιωματούχος. Όταν έφθασε του είπαν οτι υπάρχει απαγόρευση εισόδου του στη χώρα. Όταν ζήτησε να του εξηγήσουν τους λόγους δεν δόθηκε απάντηση. Το ίδιο και στις ερωτήσεις που ακολούθησαν. Υπήρξε επικοινωνία του Περιφερειάρχη με το υπουργείο Εξωτερικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ. Ούτε σε αυτούς δόθηκε ο λόγος για την απαγόρευση εισόδου. Ο κ. Τζιτζικωστας παραμένει για την ώρα στο πλοίο και θα επιστρεψει στην Ελλάδα.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή