Φωτίου: Το σκάνδαλο των υποκλοπών αποτελεί πληγή για τη χώρα – Καταγγέλλει διαστρέβλωση της δήλωσής της

Φωτίου: Το σκάνδαλο των υποκλοπών αποτελεί πληγή για τη χώρα – Καταγγέλλει διαστρέβλωση της δήλωσής της

5' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ανεξαρτήτως τι κατάλαβε από τα λεγόμενά μου σήμερα σε Επιτροπή της Βουλής και τι προβάλλει ο κ. Γεωργιάδης, η αλήθεια είναι η εξής: Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι υπαρκτό. Αποτελεί πληγή για τη χώρα μας και τη Δημοκρατία και φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη», αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεανώ Φωτίου.

Προσθέτει επίσης ότι «το καθεστώς Μητσοτάκη διασπαθίζει αδιαφανώς το δημόσιο χρήμα από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης σε ημέτερους. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι παρακολουθήσεις σχετίζονται και με τη ροή του χρήματος. Καμία διαστρέβλωση δε θα τους σώσει από το να λογοδοτήσουν στους Έλληνες πολίτες».

Η δήλωση της Θ. Φωτίου στη Βουλή και η απάντηση Γεωργιάδη

Σημειώνεται πως το μεσημέρι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου με το οποίο ενσωματώνεται στην ελληνική έννομη τάξη Οδηγία για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της επιδεινώνει τη θέση των ΑμεΑ και κατήγγειλε ότι τα υπουργεία «μοιράζουν τα χρήματα» σε ημετέρους, με αποτέλεσμα μάλιστα τη δυσαρέσκεια επιχειρηματιών που σήμερα αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα των υποκλοπών «ένα παρά ένα».

Εδικότερα, δήλωσε πως: «Όλο το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας πάτε να το διασπαθίσετε σε ημέτερους. Γι΄αυτό το Ταμείο γίνονται όσα βλέπουμε αυτές τις ημέρες με τους επιχειρηματίες, οι οποίοι μπορεί να μην είναι ευχαριστημένοι ακριβώς στο πώς μοιράζετε το χρήμα, και σήμερα αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα, ένα παρά ένα, στις υποκλοπές. Διότι ακριβώς είσαστε οι άνθρωποι που το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με το πού πάνε τα 72 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης Ανθεκτικότητας και του ΕΣΠΑ. Αυτή είναι η ιστορία των ημερών. Έχετε πείσει κανέναν; Πάμε σε εκλογές διότι από ό,τι φαίνεται δεν αντέχετε ούτε μέχρι τον Ιανουάριο», δήλωσε

Τον λόγο πήρε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας: «Κυρία Φωτίου, μόνο ευχαριστίες μπορώ να σας δώσω. Ακούσατε τι είπε προηγουμένως η κυρία Φωτίου. Ότι επιχειρηματίες δεν είναι ευχαριστημένοι με το πώς μοιράσαμε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ και επειδή δεν είναι αυτοί ευχαριστημένοι, γι΄αυτό βγάζουν τα λεγόμενα σκάνδαλα των υποκλοπών».

«Μόλις επιβεβαιώσατε όλη τη χθεσινή ομιλία τού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πολιτική μας Επιτροπή. Και μόλις ακυρώσατε όλη την προπαγάνδα ότι εμείς κάναμε ένα Ταμείο Ανάκαμψης για τους μεγάλους επιχειρηματίες. Και τα δύο, ευχαριστούμε πολύ κυρία Φωτίου, τα ακυρώνετε με αυτό το επιχείρημα. Αφού οι επιχειρηματίες δεν είναι ευχαριστημένοι με το πώς μοιράζονται τα λεφτά, γιατί πράγματι δεν φτιάξαμε τα Ταμεία, όπως τα θέλανε οι μεγάλοι επιχειρηματίες, αλλά όπως τα ήθελε η αγορά και ο κόσμος, άρα καλά κάναμε τη δουλειά μας και κακώς μας κατηγορείτε. Και αφού οι μεγάλοι επιχειρηματίες βγάζουν όλα αυτά τα σκάνδαλα, επειδή είναι δυσαρεστημένοι με το πώς μοιράζουμε τα λεφτά, άρα δεν υπάρχουν και σκάνδαλα αλλά τα βγάζουν για τα κάνουν τη δουλειά τους. Άρα δια χειλέων βουλευτού και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, κλείνει και το θέμα των υποκλοπών και του πώς μοιράζονται τα λεφτά. Τα μοιράσαμε λοιπόν τα λεφτά, όχι όπως θέλανε οι μεγάλοι επιχειρηματίες και οι μεγάλοι επιχειρηματίες, μας χτυπάνε με τα δήθεν σκάνδαλα διότι δεν είναι ευχαριστημένοι από τη μοιρασιά. Ευχαριστούμε πάρα πολύ, δέχομαι το επιχείρημα σας, ελπίζω να γίνει και επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, διότι σε μεγάλο βαθμό έχετε δίκιο. Πράγματι, οι μεγάλοι επιχειρηματίες δεν είναι ευχαριστημένοι διότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών, όπως διαρκώς μας λέτε πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Διότι αν ήταν ευχαριστημένοι δεν θα μας βαράγανε», πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οικονόμου: Η εκστρατεία λάσπης και σπίλωσης που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει

Σχολιάζοντας την αρχική τοποθέτηση της κ. Φωτίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημείωσε: «Μετά τον κ. Μαντζουράνη, συνεργάτη του κ. Τσίπρα και δικηγόρο του κ. Βαξεβάνη, που παραδέχθηκε την απουσία στοιχείων και τεκμηρίων για τα όσα “αποκαλύπτει” σε δόσεις ο εντολέας του, τη σκυτάλη πήρε άλλο ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Η βουλευτής κ. Θεανώ Φωτίου, πριν από λίγο στη Βουλή, αποκάλυψε ότι υπάρχει σχέδιο προσβολής της Κυβέρνησης από κέντρα που δεν είναι ευχαριστημένα, επειδή η κυβέρνηση δεν προσάρμοσε στα μέτρα τους το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον. Υποστήριξε μάλιστα ότι οι “αποκαλύψεις” για τις υποκλοπές είναι κομβικό μέρος του σχεδίου αυτού. Όσο η Δικαιοσύνη προχωράει την έρευνά της και αναπτύσσονται οι θεσμικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την διαλεύκανση της υπόθεσης των κακόβουλων λογισμικών, τόσο η εκστρατεία λάσπης και σπίλωσης που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταρρέει. Ο κ. Τσίπρας και οι συκοφαντικοί του βραχίονες είναι έκθετοι και υπόλογοι».

ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ: ΝΔ και Οικονόμου για μια ακόμη φορά «πουλάνε τρέλα» 

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η ΝΔ και ο κ. Οικονόμου που για μια ακόμη φορά «πουλάνε τρέλα» και μιλάνε για σκευωρία, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι υπάρχει ένα όριο ακόμη και στην αυτογελοιοποίηση».

Σχολιάζει δε ότι «αν πάλι, σώνει και καλά, θέλουν να ασχοληθεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με το χθεσινό διχαστικό παραλήρημα του κου Μητσοτάκη, ας πείσουν τον αρχηγό τους να σταματήσει να κρύβεται και να εμφανιστεί στη Βουλή, ως οφείλει, να δώσει απαντήσεις για τη σαπίλα του συστήματος των παρακολουθήσεων που έστησε στο Μαξίμου».

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει στην ανακοίνωση της ότι «οι εφημερίδες Documento, Εφημερίδα των Συντακτών, Το Βήμα, Τα Νέα, Δημοκρατία, Εστία, το insidestory.gr έχουν προβεί σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών, τον τρόπο που το Μέγαρο Μαξίμου έφερε το Predator στην Ελλάδα για να λειτουργεί από κοινού με την ΕΥΠ σε χώρο που ελέγχει η κυβέρνηση, τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης γύρω από τον εγκέφαλο κ. Μητσοτάκη και τα θύματα των παρακολουθήσεων με το κακόβουλο λογισμικό».

Επιπλέον τονίζει πως «ούτε ένα από τα θύματα, ακόμα και οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη, δεν έχει αμφισβητήσει πως έχει πέσει θύμα παρακολούθησης με το Predator, ενώ ο κ. Γεωργιάδης σήμερα το παραδέχθηκε και δημοσίως».

Επίσης αναφέρει πως «ούτε ένας δεν έχει τολμήσει να προσφύγει κατά του Documento, ούτε φυσικά κατά του Βήματος που επιβεβαίωσε πλήρως τη λίστα των παρακολουθούμενων πολιτικών, μελών της κυβέρνησης, υπουργών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών». «Και φυσικά», προσθέτει, «ο κ. Οικονόμου όχι μόνο δεν διέψευσε, αλλά σχεδόν επιβεβαίωσε πως υπουργοί που παρακολουθούνταν με το Predator είναι και σε επίσημες επισυνδέσεις της ΕΥΠ».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή