Θεωρείο: Το μήνυμα για τις δημοτικές

Θεωρείο: Το μήνυμα για τις δημοτικές

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα ανοιχτή ήταν η συζήτηση που έκανε χθες το πρωί στην Πάτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους «γαλάζιους» βουλευτές της Δυτικής Ελλάδας. Μεταξύ των θεμάτων που έθεσαν οι βουλευτές ήταν τι θα γίνει σε διάφορους δήμους με υποψηφιότητες και άτυπα «χρίσματα». Ο Μητσοτάκης ήταν καθαρός, λέγοντας πως τη Ν.Δ. τη νοιάζουν οι βουλευτικές και οι περιφερειακές εκλογές και ότι στους δήμους δεν θα έχει εμπλοκή. Η απάντηση δόθηκε όταν η συζήτηση πήγε στον Δήμο Πατρέων, για τον οποίο η Ν.Δ. δεν φαίνεται να έχει κάποια ιδιαίτερη πρόταση, καθώς οι υποψηφιότητες που έχουν ακουστεί έως τώρα δεν είναι πρώτης γραμμής.

Απών ο Πελετίδης

Εντύπωση πάντως έκανε πως ο «κόκκινος» δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, δεν εμφανίστηκε σε καμία συνάντηση της διήμερης παραμονής Μητσοτάκη στην Πάτρα, σνομπάροντας την επίσκεψη. Η στάση αυτή σχολιάστηκε εμμέσως πλην σαφώς από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν είπε πως για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν «γαλάζιοι, πράσινοι και κόκκινοι δήμοι», αρκεί και για τους δήμους να μην υπάρχουν «γαλάζιες, πράσινες και κόκκινες κυβερνήσεις».

Μελλοντική υποψηφιότητα

Κλείνω με την Πάτρα με αυτό με το οποίο… ξεκίνησε την ομιλία του ο Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός, ευχαριστώντας τον γραμματέα Παύλο Μαρινάκη για την οργάνωση, είπε απευθυνόμενος στους Πατρινούς πως την επόμενη φορά θα ζητήσει «από τον συμπατριώτη μας, Παύλο Μαρινάκη, μεγαλύτερη αίθουσα». Η αποστροφή θεωρήθηκε… πάσα προς τον νεαρό γραμματέα. Η πραγματικότητα είναι ότι στις επόμενες εκλογές ο Μαρινάκης δεν θα είναι υποψήφιος και στις μεθεπόμενες το πιθανότερο είναι να διεκδικήσει τον σταυρό στην Αθήνα. Βέβαια, ποτέ μη λες ποτέ, καθώς η Αχαΐα είναι πάντα μια επιλογή.

Προπέτασμα

Η Καϊλή ισχυρίζεται πως οι σχέσεις της με τον Ανδρουλάκη είναι καλές, αλλά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν χάνει ευκαιρία να δείχνει πως αποτελούν άλλους κόσμους. Τελευταίο κρούσμα, το ηχηρό άδειασμα του Κρητικού αρχηγού στην ευρωβουλευτή για τις τοποθετήσεις της σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ, τα οποία δεν φάνηκε να ενοχλούν τη σοσιαλίστρια πολιτικό. «Οι απόψεις αυτές δεν απηχούν τη θέση του ΠΑΣΟΚ και των ευρωσοσιαλιστών», είπε ο Ανδρουλάκης. Το γεγονός ότι ο Ανδρουλάκης έβαλε στο κάδρο και τους ευρωσοσιαλιστές δεν είναι τυχαίο. Καλά γνωρίζοντες λένε πως αποτελεί τον πρόλογο, το προπέτασμα ενός κοψίματος από τις ευρωλίστες που θα έρθει εν καιρώ. Το ερώτημα είναι τι θα κάνει η Καϊλή σε αυτή την περίπτωση, καθώς η φημολογούμενη μεταγραφή της στη Ν.Δ. δεν είναι τόσο απλή υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή