Θύμα χάκερ η Ολγα Γεροβασίλη – Τι ερευνά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Θύμα χάκερ η Ολγα Γεροβασίλη – Τι ερευνά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Παράλληλα θα γίνει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει πέσει θύμα διαδικτυακής επίθεσης και ο σύζυγός της

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των στελεχών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό των ατόμων που κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Ολγας Γεροβασίλη και να «επιτεθούν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τα στελέχη της ΔΗΕ πρόκειται να θέσουν υπό ανάλυση τις τραπεζικές κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα και να αναλύσουν τα ψηφιακά ίχνη προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη όποιου ευθύνεται τόσο για την απόσπαση των χρημάτων από τον λογαριασμό μισθοδοσίας της κυρίας Γεροβασίλη όσο και για την εξαπόλυση διαδικτυακής επίθεσης στα social media που διατηρεί. Παράλληλα, θα γίνει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει πέσει θύμα διαδικτυακής επίθεσης και ο σύζυγός της. 

Νωρίτερα, η Ο. Γεροβασίλη εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση για τη διαδικτυακή επίθεση που δέχθηκε. 

Η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια του σκανδάλου των υποκλοπών από το Ενιαίο Κέντρο Παρακολουθήσεων ΕΥΠ – Predator, στόχος του οποίου υπήρξα και η ίδια και για το οποίο έχω ήδη κινηθεί νομικά, καταγγέλλω δημοσίως τη γενικευμένη ηλεκτρονική επίθεση – χακάρισμα που λαμβάνει χώρα εις βάρος μου από χθες. Εχουν δεχτεί ηλεκτρονική επίθεση και έχουν αποσπαστεί χρηματικά ποσά από τους βουλευτικούς τραπεζικούς λογαριασμούς μου, αλλά και είναι υπό ηλεκτρονική επίθεση τα μέσα κοινωνικής μου δικτύωσης. Έχω ήδη προβεί στις αναγκαίες ενέργειες ενώπιον των αρμόδιων αρχών για την αποκάλυψη των υπαιτίων».

Επικοινωνία με Θεοδωρικάκο

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την Ολγα Γεροβασίλη.

Επίσης κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στο πολιτικό γραφείο της προκειμένου να ενεργήσει για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή