Θεωρείο: Εισηγήσεις στο ΠΑΣΟΚ για Αλιβιζάτο

Θεωρείο: Εισηγήσεις στο ΠΑΣΟΚ για Αλιβιζάτο

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να κλείσει τα ψηφοδέλτιά του το αμέσως επόμενο διάστημα. Το Επικρατείας είναι πάντα το τελευταίο που «κλειδώνει», αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν διάφορες σκέψεις και εισηγήσεις. Μεταξύ αυτών, κάποιοι προτείνουν να είναι στο Επικρατείας ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος. Πλην του κύρους του και της συνεπούς πορείας του στον λεγόμενο «προοδευτικό χώρο», ο καθηγητής βγήκε ιδιαίτερα μπροστά και στο θέμα των υποκλοπών, υπερασπιζόμενος το κράτος δικαίου και τις ελευθερίες.

Στο Μαξίμου

Το ότι μύρισε εκλογές δεν το λέμε εμείς, αλλά το είπε ο πρωθυπουργός, πυροδοτώντας τα σχετικά σενάρια για τον χρόνο που θα στηθούν κάλπες. Πέραν της φημολογίας, υπάρχουν συγκεκριμένες κινήσεις που δείχνουν πως οι κυβερνητικές και κομματικές «μηχανές» δουλεύουν όλο και πιο έντονα, καθώς οι εκλογές είτε λίγο νωρίτερα είτε λίγο αργότερα είναι, ούτως ή άλλως, προ των πυλών. Ενδεικτικά έμαθα πως οι περιφερειάρχες της χώρας έχουν κληθεί στις 12 του Δεκέμβρη για σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, απόδειξη ότι ο πρωθυπουργός θέλει να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις ενόψει της μάχης των εθνικών εκλογών.

Η απουσία

Δεν είναι μόνο ο Κώστας Τζαβάρας που ζήτησε αντικατάσταση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αλλά και ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αποδεικνύει την εργαλειοποίηση που επιχείρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας την αντικατάσταση του «γαλάζιου» βουλευτή Ηλείας σε μείζον θέμα. Εν προκειμένω ο Σπύρος Λάππας του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της επιτροπής, δεν ήταν παρών στην τελευταία κρίσιμη συνεδρίαση, καθώς αντικαταστάθηκε. Οι λόγοι δεν έγιναν γνωστοί, με κυβερνητικές πηγές ωστόσο να τονίζουν πως αποτελεί απόδειξη ότι αντικαταστάσεις γίνονται διαρκώς και η περίπτωση Τζαβάρα δεν αποτελεί κάποια φοβερή εξαίρεση.

Μούδιασμα

Προβληματισμός υπάρχει στην Κουμουνδούρου από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, κυρίως εταιρειών που παραδοσιακά είναι πιο κοντά στη φιλοσοφία της Κεντροαριστεράς. Ο λόγος είναι ότι σε όλες τις μετρήσεις –είτε λίγο περισσότερο είτε λίγο λιγότερο– αποτυπώνεται πως το θέμα των υποκλοπών δεν είναι αυτό που θα αλλάξει τις πολιτικές ισορροπίες και μπορεί αναμφίβολα να λειτουργεί πολλαπλασιαστικά με άλλα ζητήματα, όμως από μόνο του δεν ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό. Χαρακτηριστικό είναι πως η κακοκαιρία «Μήδεια» και ο εγκλωβισμός χιλιάδων οδηγών στην Αττική Οδό είχε προκαλέσει μεγαλύτερη φθορά στην κυβέρνηση από τις υποκλοπές. Στο διά ταύτα, αυτό σημαίνει πως έως τις εκλογές η αντιπολίτευση πρέπει να αναζητήσει και άλλους τρόπους φθοράς της κυβέρνησης, με επίκεντρο ίσως θέματα που έχουν άμεσο αντίκτυπο στο ευρύ κοινό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή