Μητσοτάκης για δωρέα οργάνων: Κάποιες οικογένειες είναι πηγή ελπίδας για όλους μας

Μητσοτάκης για δωρέα οργάνων: Κάποιες οικογένειες είναι πηγή ελπίδας για όλους μας

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο Facebook με αφορμή την απόφαση της οικογένειας της Εμμανουέλας στη Θεσσαλονίκη να δωρίσουν τα όργανά της: 

«Η δύναμη και το μεγαλείο ψυχής κάποιων οικογενειών μετατρέπονται σε συνέχεια ζωής και υγείας για συνανθρώπους μας που υποφέρουν. Αλλά και πηγή ελπίδας για όλους μας. Στα πρόσωπα των γονέων της άτυχης Εμμανουέλας ας τιμήσουμε, λοιπόν, εκείνους τους συγγενείς που, παρά την οδύνη τους, με γενναιότητα αποφασίζουν να δωρίσουν τα όργανα αγαπημένων προσώπων που χάθηκαν. Είτε απ’ τη Θεσσαλονίκη είτε από οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας, η λάμψη της αλληλεγγύης τους ταξιδεύει παντού. Τους ευχαριστούμε για το παράδειγμά τους».

Η Έμμα έφυγε από τη ζωή, αλλά η καρδιά της χτυπάει ακόμη

«Εκείνη τη δύσκολη στιγμή, του απόλυτου παραλογισμού, πρέπει να επικρατήσει για ένα δευτερόλεπτο η λογική. Όταν ο γιατρός σού λέει ότι το παιδί σου θα καταλήξει και από την υπογραφή σου εξαρτώνται ζωές, είναι αυτονόητο τι πρέπει να κάνεις», έλεγε πριν λίγο καιρό ο Γιώργος Μάσσιας στην Καθημερινή και τη Λίνα Γιάνναρου, σε ρεπορτάζ της για γονείς που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ένα όχι απαραίτητα εύκολο βήμα και να δωρίσουν τα όργανα των παιδιών τους που έχασαν. 

Μαζί με τη σύζυγό του, Ελένη Καγιάβα, πίσω στο 2008 παραχώρησαν τα όργανα του γιου τους, Δημήτρη, που στα 5 του χρόνια, για άγνωστο λόγο, κατέρρευσε παίζοντας στο χωριό του πατέρα του στην Αρχαία Ολυμπία. Ένα 7χρονο κοριτσάκι στο Αννόβερο πήρε το ήπαρ του Δημήτρη, μια 16χρονη από τη Ρόδο πήρε τον ένα νεφρό και ένας 33χρονος άνδρας από την Αθήνα πήρε τον άλλο νεφρό. Μάλιστα, κάποια στιγμή ο Γιώργος Μάσσιας έλαβε ένα αίτημα φιλίας από έναν άνδρα στο Facebook που δεν γνώρισε. Ένα Πάσχα ο άνδρας ανέβασε στο προφίλ του ένα κεράκι με ένα ευχαριστώ στο παιδί που του είχε χαρίσει τη ζωή. Ναι, το παιδί ήταν ο Δημήτρης και ο άνδρας ο 33χρονος που ζούσε πλέον με το νεφρό του.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή